Евровизия тази година премина под знака на напрежение и политически

...
Евровизия тази година премина под знака на напрежение и политически
Коментари Харесай

Евровизия, която всички българи толкова обичаме да мразим

Евровизия тази година мина под знака на напрежение и политически митинги поради присъединяване на Израел и скандал с нидерландския участник Йост Клайн, който беше дисквалифициран след " заплашително придвижване " към жена ефирен оператор. Финалът бе хвърлен в спомагателен безпорядък и от отдръпването на две от водещите за обособените страни - на Норвегия и Финландия. 
 Евровизия 2024 - 6 от най-интересните песни тази година
Евровизия 2024 - 6 от най-интересните песни тази година

Артистичност, музика и автентичност, чиято композиция притегли вниманието ни

Домакин на 68-ия песенен конкурс беше шведския град Малмьо, където Швейцария завоюва тазгодишното издание, само че вместо да сме обединени от музиката, както беше и мотото на Евровизия през 2024 година, за следващ път се оказахме разединени. 

Изпълнителят Немо Метлър и песента му " The Code " събра най-вече точки - 591, от които 365 бяха от националното жури на всички страни, а останалите 226 от феновете. Швейцария печели за трети път Евровизия след първото издание на състезанието през 1956 година и 1988 година, когато страната е показана от самата Селин Дион.
 Снимка 664820

И макар, че най-вече точки феновете дадоха на Хърватия - цели 337, Немо реализира победа най-много поради вода на националното жури, тъй като съвсем всички страни решиха, че " The Code " заслужава най-висока оценка от 12 точки.

През последните години състезанието за песни на Европейския съюз за радио като че ли закупи популярност на необичайно шоу, придружено от шарени и крещящи костюми, разтрошаване на общоприетите стандарти, все по-простички текстове и кое от кое по-откачени осъществявания.

И въпреки цялата тази показност в доста случаи се приближава до труфя, въпреки всичко всяка година милиони фенове освен от Европа, само че и от целия свят сядат пред екраните поради Евровизия.
 Снимка 664823

И без значение дали се присмиваме на участниците, плюем какъв брой политически е състезанието (макар да претендира за друго) или гледаме с интерес и положително отношение към младите и надарени актьори, които показват нови и авторски продукции, не може да се отхвърли, че Евровизия има много развлекателен темперамент и несъмнено съумява да ни предизвика.
 Броени часове преди финала - скандал в Евровизия
Броени часове преди финала - скандал в Евровизия

Кой и за какво е дисквалифициран

Очевидно продуцентите добре си правят работата, тъй като даже България - страна, която не взе участие към този момент няколко години поред, след тазгодишния край не стопира да разяснява и показва голямото си отвращение към небинарния Немо, който се оказа бодил в очите на българите. Сипят се тежки обвинявания, грозни обиди, големи терзания и мрачни пророчества за бъдещето на Европа и света, в който живеем.
 Снимка 664821

Истината е, че половата ориентировка и методът, по който наподобява Немо е най-малкото, което би трябвало да ни интересува. И за какво за множеството от нас се оказва задоволително осъществяването на Финландия, през по-голямата част на което един от изпълнителите се разхожда по гол, само че не могат да одобряват мъж с пола в розово на сцената.

Не бива да забравяме, че Евровизия на първо място е музикален конкурс, в който от огромно значение е и по какъв начин даденият реализатор ще успее да показа песента си. А Немо сервира по един ослепителен метод едно забавно и много мъчно парче, с което мнозина реализатори биха се затруднили.
 Снимка 664822

С бистър глас, преминаващ на моменти в атрактивен фалцет, напомнящ за младия Фреди Меркюри, " The Code " изпраща обръщение за независимост, самоидентичност и приемане в микс от дръм енд бейс, поп опера, рап и даже с елементи като от " Великият шоумен ". И, да, Хърватия беше доста добра (нашият любимец определено), само че нападателно да атакуваш различен подобаващ победител, да критикуваш и отхвърляш големия му труд и гений, при все това множеството даже не са си създали труда да чуят песента и гледат представянето ѝ, е меко казано жестоко и непочтено.
 Евровизия 2024: ето го огромния победител
Евровизия 2024: ето го огромния победител

Има ли сюрпризирани

Все отново, който и да беше победил, истината е, че постоянно ще има недоволни, които обичат да показват мнението си, поднесено с нормалната доза хейт, възмущение и тайни теории.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР