В ДАНС има няколко футболисти – назначени от Борисов, защото

...
В ДАНС има няколко футболисти – назначени от Борисов, защото
Коментари Харесай

Радулов: В службите работят футболисти, играли мач с Борисов и зидаро-мазачи, добри в ремонтите |

В ДАНС има няколко футболисти – назначени от Борисов, тъй като играли мач с него. Такива неща има и в разузнаването – чувал съм, че избрани хора са назначени, тъй като са доста ловки в строителните работи – зидаро-мазачи и така нататък, и вземат участие в ремонтите на жилищата на началниците си. От тези хора би трябвало да се отървем.

Това съобщи депутатът от " ИТН " проф. Николай Радулов пред бТВ. 

Във вторник съпредседателя на Демократична България ген. Атанас Атанасов упрекна службите, които по думите му, не си правят работата.

Поводът беше изказванието на службите, че война в Украйна няма да има и не се чака огромна бежанска вълна. Вчера министърът на защитата Драгомир Заков разгласи в Народното събрание, че е удовлетворен от работата на службите, а разминаването в оценката на обстановката се дължи на “ирационалното решение на Москва “ за инвазия в Украйна.

По думите му в службите на водещи позиции има некомпетентни хора и това, в композиция с неналичието на запас, води и до извънредно ниските резултати в работата им.

Радулов разяснява, че това са малко застинали йерархични структури, а цялата престъпност - проведена, и модерните разследващи служби, " които може би са наши съперници, са развивали гъвкави структури, сходно на терористични организации, с цел да намират елементарно съперника ". 

По думите му само шефовете на службите са заменени през предходната година, а останалата част от управителните фрагменти остават наследени от времето на ГЕРБ: " Ако имате една счупена кола и сменим водача, тя няма да тръгне. Трябва да се поправи колата ".

Според него недофинансирането в бранша е половин милиард и няма разузнаване в света, което може да работи без пари. 

Той отбрани метода на финансовия министър Асен Василев при образуването на Бюджет 2022: " Каза – пари против промени. Не желаете да вършиме промени, няма да получите пари ".

Анализ на спецслужба, заимствуван от френски журналист 

Депутатът съобщи, че му " е попаднал " разбор преди два месеца от една работа за Афганистан: " Този разбор повтаряше неповторимо една публикация от предния ден от френски публицист, експерт по тематиката. Нашето разузнаване няма запас да получават информация от извора ".

Радулов изясни още, че през вчерашния ден са изслушани шефовете на специфичните служби на закрито съвещание.

" Попитахме: " Как го докарахте до такава степен, че информацията, която давахте и гарантирахте, че няма да се случи, се разграничава радикално от това, което стана? ", сподели той.

Отговорът, по думите на проф. Радулов, е бил, че източниците на службите са лимитирани, както и че е употребена информация от медии и от данни, които са излизали в западните медии като показани от британското и френското разузнавания. 

Той разяснява и решението нидерландски самолети да охраняват въздушното ни пространство, като съобщи, че не вижда какъв е смисълът от това, в случай че те единствено патрулират.

" Ако нидерландските самолети патрулират, без да стрелят, не виждам какъв е смисълът от тях. Какво ще вършат? Ще се хвърлят върху непознат изтребител ли? Трябва да си подготвим добре въздушната защита, в сравнение с да се чудим кой да патрулира в нашето небе ", сподели още той. 

Според Радулов това, че е, тъй като от партията знаят, че електоратът им ще се " дръпне внезапно ". 

" Това е чисто политическо приказване .  Електоратът на тази партия е необикновен - не харесва, когато се приказва против Русия, когато се приказва, че някакви оръжия от нас могат да бъдат изпратени някъде и могат да служат против съветски войски без значение какъв е спорът. Политическа игра е ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР