В четвъртък Apple публикува тримесечният си отчет си отчет за

...
В четвъртък Apple публикува тримесечният си отчет си отчет за
Коментари Харесай

През миналата година iPhone смаза Android смартфоните както никога досега

В четвъртък Apple разгласява тримесечният си доклад си доклад за приходите за тримесечието. Приходите в размер на 119,58 милиарда $ надминаха упованията за интервала. От тях 33,9 милиарда $ съставляват облага за тримесечието.

Казано по различен метод, приходите от iPhone възлизат на 69,7 милиарда $, или съвсем 60% от продажбите на продукта за интервала. Това е просто полуда и нещо, с което съперниците не могат да се сравнят. Освен това се случи по време на по-сложна година за бизнеса със смарт телефони като цяло, защото множеството компании пострадаха.

Освен, че надвиши упованията на Apple, iPhone смаза и Android, както в никакъв случай до момента.

Counterpoint Research даде данните в два отчета, в които се акцентира какъв брой неравностойно е било полето за изява освен през четвъртото тримесечие на 2023 година, само че и през цялата 2023 година.

На iPhone се падат 64% от продажбите на смарт телефони в Съединени американски щати през четвъртото тримесечие на декември 2023 година. Counterpoint Research изяснява, че това тримесечие на Apple е помогнало на всички доставки на смарт телефони в Съединени американски щати да набъбнат с 8% на годишна база през интервала.

Apple може и да не разкрива данни за продажбите на iPhone, само че може и да нямаме потребност от тях. Компанията за изследвания (Counterpoint Research) даде други статистически данни, които демонстрират какъв брой голяма е превъзходството на Apple.

През предходната година на iPhone се паднаха 50% от приходите от продажби на смарт телефони в международен мащаб

Това е първата година, в която Apple доближава тази цифра. Това е половината от съвсем 410 милиарда $ доходи от продажби през тази година. През 2023 година продажбите на смарт телефони са намалели с 2% спрямо 2022 година, което съставлява доходи от „ малко под 410 милиарда $ “.

През предходната година Apple беше най-големият продавач на смарт телефони в света

Освен това доставките на смарт телефони са намалели с 4% до 1,17 милиарда броя през 2023 година. Повечето от продадените през предходната година смарт телефони обаче са били устройства с Android. Apple доставя приблизително най-малко 200 милиона устройства годишно. Същественото тук е, че iPhone е превзел 50% от приходите, без да има и 50% от пазарния дял.

В същия отчет се отбелязва, че Apple за първи път е изпреварила Samsung във връзка с годишните продажби. Apple доближи 20% от пазара. Това би означавало към 234 милиона броя iPhone. Samsung е на второ място с 19 %.

Ако това не е задоволително, междинната продажна цена (ASP) на iPhone продължава да се усилва през 2023 година, достигайки 890 $. ASP на Samsung се подрежда на второ място, като също се усилва спрямо 2022 година. Но ASP на Samsung от 288 $ бледнее спрямо нея. Глобалната ASP се увеличи до 350 $ през предходната година, значително с помощта на iPhone.

Миналата година iPhone се сблъска със засилена конкуренция в Китай и пазарът може да продължи да съставлява проблем през идващите месеци и години. „ Възраждането “ на Huawei в премиум сегмента заплашва продажбите на iPhone 15. Други локални снабдители на Android смарт телефони ще окажат напън върху по-старите модели на Apple (iPhone 13 и iPhone 14) в близко бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР