В Бюджетната комисия стана нещо, което е абсолютна безотговорност. Такова

...
В Бюджетната комисия стана нещо, което е абсолютна безотговорност. Такова
Коментари Харесай

Каримански: Популизмът е взел връх в Народното събрание

„ В Бюджетната комисия стана нещо, което е безспорна безнаказаност ”. Такова мнение изрази в студиото на съветникът на финансовия министър Любомир Каримански .

„ Депутатите не си дават сметка за това какво Европейска комисия преглежда сега и на какво би трябвало да се подчиним идващите години в разискването на по този начин наречената нова ефикасна рамка за ръководство на стопанската система на Европейски Съюз ”, сподели той.

Според него популизмът е взел връх в Народно събрание във връзка и с изборите , които евентуално предстоят.

„ Надявам се да няма такива и да има държавно управление. Това ще внесе утешение в страната. Не мога да не се възмутя от това, което става в зала около всички данъчни закони –  липса на оценка на разноските и изгодите от удължаването на тези налози ”, разясни Каримански. 

Намаляването на ДДС-то поради Коронавирус рецесията беше политика на доста страни, само че това се случи незабавно, откакто тя стартира. Ние пропуснахме този миг. Винаги тичаме след вълната ”, разяснява още съветникът на финансовия министър. И добави, че България харчи парите си за прехрана на ведомствата.

„ Всички средства от Плана за възстановяване и резистентност ги насочваме за обществени разноски и различен вид разноски, само че не и за това, за което би трябвало. Това, което получихме тази година, би трябвало да бъде изхарчено за 2022 година От тези 3 милиарда, които получихме, сме похарчили по-малко от 50 милиона. Ако парите се употребяват за обществени разноски, следващата година би трябвало да ги изкараме от бюджета ”, разясни Любомир Каримански.

И заключи, че няма по какъв начин минималната работна заплата да стане 850 лева . Най-вероятно тя ще стане  770 лева от 1 юли, смята съветникът на финансовия министър.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР