В болниците в Габровска област леглата за Сovid болни са

...
В болниците в Габровска област леглата за Сovid болни са
Коментари Харесай

В Габровска област леглата за Covid болни са намалени значително

В лечебните заведения в Габровска област леглата за Сovid заболели са понижени доста, в резултат на низходящата заболеваемост и по-малкия брой хоспитализации. Разпространението на ковид се лимитира, само че стойностите, въпреки и ниски, се задържат на едно равнище.

За област Габрово заболелите са 220 на 100 хиляди души, като стойностите са регистрирани на 14-дневна база. Сред украинските жители, настанени на територията на региона, няма позитивни случаи.

Здравните управляващи разясняват, че въпреки заболеваемостта да е ниска, тя се задържа. Очакванията са за гладко намаление и затихване към края на април. Пациентите с Сovid-19, които стигат до болница, са намалели, по тази причина и леглата са редуцирани.

В момента приетите в болница пациенти в региона са 36. За съпоставяне – в пиковете на болестта болнично лекуване организираха повече от 200 души. От на следващия ден с отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура приключват активността си Сovid зоните и при симптоматика със подозрение за ковид пациентите би трябвало да се обръщат към персоналните си лекари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР