В близко бъдеще Русия ще засили хибридното въздействие върху България

...
В близко бъдеще Русия ще засили хибридното въздействие върху България
Коментари Харесай

Германското разузнаване: Русия ще опита да се намеси при съставянето на новото правителство на България

В близко бъдеще Русия ще ускори хибридното влияние върху България при образуването на държавно управление, съобщи в Бундестага шефът на немското разузнаване BND Бруно Кал.

Ръководителите на трите основни немски спецслужби бяха изслушани в Народното събрание за заканите за Германия от съветската експанзия против Украйна, заяви съветската редакция на " Дойче веле ".

По думите на Кал, нахлуването на Русия в Украйна не е било изненадващо за BND, въпреки че е било в известна степен неглижирано от политическото управление.

" Случи се това, за което BND съобщаваше в продължение на доста години, а точно, че Путин, както преди този момент в Чечня, Грузия, Сирия, Крим и Донбас, ще продължи да употребява принуждение, с цел да реализира политическите си цели. Ние доста тъкмо описвахме тези цели ", сподели Кал пред депутатите. 
Прогнозата на разузнаването е, че бойните дейности ще продължат и през идната година.

Според управлението на BND, Путин е подготвен да понесе военни, стопански и политически загуби от експанзията срещу Украйна, доколкото при положение на безучастие бъдещите загуби му наподобяват доста по-значителни поради понататъшното доближаването на Украйна със Запада и НАТО.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР