Конференция, посветена на най-голямата съществуваща колекция от автентични ръкописи и

...
Конференция, посветена на най-голямата съществуваща колекция от автентични ръкописи и
Коментари Харесай

Представят „Атлантическият кодекс“ на Леонардо да Винчи в София

Конференция, отдадена на най-голямата съществуваща сбирка от достоверни ръкописи и рисунки на Леонардо да Винчи, ще бъде открита в София на 14 май.

Домакин на събитието „ Атлантическият Кодекс, удостоверение за живота на Леонардо – многостранен и сложен разум и талант “ е Българска академия на науките. Тя ще бъде показана от монсеньор Франческо Браски, лекар на науките на миланската библиотека „ Амброзиана “.

Атлантическият кодекс е най-голямата съществуваща сбирка от достоверни ръкописи и рисунки на Леонардо да Винчи, състояща се от 1119 листове хартия. Неговият живот на художник, академик и инженер е показан в тази невероятна сбирка, която обгръща доста просторен интервал от време: от 1478 година, когато Леонардо към момента работи в родната си Тоскана, до 1519 година, когато умира във Франция. Листовете засягат разнородни тематики: от механика до хидравлика, от математика до архитектура, до любопитни изобретения на бойни машини, парашути и летателни машини.

Събитието е отдадено на живота на гениалния Леонардо да Винчи, на по-малко познатите аспекти от човешката същина на този неотклонен откривател и непостижим представител на Италианския подем. Лекторът ще направи разискване на вроденото предпочитание на хората да учат незнайното.

Франческо Браски ще показа концепцията за нововъведенията и актуалното проучване като вродена характерност на човешката природа от позиция на откривател и духовник. Конференцията ще направи опит да свърже предишното и сегашното, наблягайки някои потребни софтуерни решения за по-голямо схващане и потребление на Кодекса. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР