Най-големият дефект на реорганизацията на движението около НДК беше към

...
Най-големият дефект на реорганизацията на движението около НДК беше към
Коментари Харесай

Кметът на Средец Трайчо Трайков за реорганизацията по Патриарха: Политическа наивност, уродливост, и умишлена прикритост

Най-големият недостатък на реорганизацията на придвижването към НДК беше към хората в центъра, тъй като отношението към тях бе все едно не съществуват. Тази метаморфоза не се направи даже не от през днешния ден за през днешния ден, а от през днешния ден за през вчерашния ден.

Дори не се разкриха същинските планове на тази метаморфоза. И се оказа, че хората - завръщайки се след Великденските празници, - се връщат в някаква друга форма на придвижване, не тази, с която те са привикнали и са живели толкоз години наред.

Това сподели кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков в предаването " Контракоментар с Асен Генов " във връзка новата организация на придвижване в центъра, инициирана от ПП-ДБ-СС.

БГНЕС напомня, че самият кмет на регион " Средец " е определен с листата на на " ПП-ДБ (Спаси София) ".

Забележете, освен това има ограничения, които да облекчат тази обстановка за директно засегнатите хора, които сме ги обсъждали - и различни благоприятни условия за паркиране, и промени в зоните за кратковременно паркиране, които, обаче, останаха за неопределеното бъдеще. И хората от региона останаха без безусловно никаква опция. Изведнъж те не могат да спрат пред дома си, с цел да качат дете или възрастен човек, внезапно техните места за паркиране, които са си заплатили с годишен стикер за синя зона, ги няма! Коли се струпват и димят на улицата им, и всичко това са неща, за които останалите 99% от жителите на София споделят " емви ще го преживеете ", обаче пък нали стана хубаво, от фотография от дрон наподобява хубаво.

Но тази тотална липса на емпатия и състрадание към хората от региона ме принуди да отвръщам, тъй като тази метаморфоза за тях не е вярна, разяснява още кметът на региона.

Относно претекстовете, с които е направена реорганизацията " от през днешния ден за през днешния ден ", Трайков разяснява, че цени смелите стъпки в политиката, само че те постоянно би трябвало да са свързани с просветителска активност. " Това значи да има пояснение какво те чака, какво би трябвало да стане, по какъв начин това ще ти повлияе, и по какъв начин ръководството ще ти помогне ", изясни кметът. И добави, че полемика по тематиката е имало преди 4-5 години, като тогавашното управление на Столичната община е взела страната на жителите и се е отказала изцяло да осъществя плана. Вероятно тогава млади градски деятели са им споделили " хайде бре, направете нещо хубаво, всички ви считат за закостенели и корумпирани, като го извършите това, ще сте готини ". И тогавашното управление на общината се пробваха да прегърнат концепцията, само че след разбор стана ясно, че един дребен на брой хора ще имат отражение върху живота им, което доста мощно ще ги засегне. Трябваше да бъдат обезпечени още спомагателни места за паркиране, трябваше да има места за прекъсване на резиденти, изясни кметът.

Когато пристигна новата администрация и новото управление на общината, взеха решение незабавно да вършат този план. " Аз им споделих, вижте, момчета, нали знаете какво стана предния път? Трябва да се работи доста, с цел да се оправи концепцията. Те ми се разсърдиха, само че ме схванаха. При представянето на плана имаше графично показване, на което аз обясних, че имам забележки и би трябвало да се работи в допълнение по плана. Изведнъж три дни по-късно разбрах, че всичко било готово, като аз даже не получих възлагателните писма! ", възмути се кметът. Всички други писма стигат до мен, само че видиш ли, тъкмо тези не пристигнаха, добави Трайков.

Не ми хареса тази умишлена потайност, тази липса на почитание и правене на инат към живущите, дори почнах да си мисля за разликата сред десния и левия идеологически насочен човек - по какъв начин десният човек когато желае да кара колело - кара, а левият - кара всички останали да карат колело. За страдание, тези светли девойки и момчета в общината и хабер си нямат по какъв начин е било едно време, и ето до какви уродливи неща може да донесе тази политическа доверчивост, приключи кметът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР