Израелските сили продължават военните си операции в Газа от север

...
Израелските сили продължават военните си операции в Газа от север
Коментари Харесай

Израел продължава офанзивата срещу Хамас в Газа

Израелските сили не престават военните си интервенции в Газа от север и юг, съобщи БНР.

Израелските сили са навлезли надълбоко в северната част на линията Газа, с цел да отвоюват от " Хамас " един от регионите в този бранш на палестинския анклав. На юг танкове и войски навлязоха в Рафах по автомагистралата към града.
Както на север, по този начин и на юг сега се водят най-тежките боеве от седмици. Израелските интервенции в Рафах, на границата с Египет, затвориха главния пропускателен пункт за помощи.

Здравните управляващи на Газа приканиха за интернационален напън, с цел да се отвори още веднъж южната граница и по този начин да се обезпечи достъп за доставянето на помощи, медицински материали и гориво за електрогенераторите и колите за спешна помощ.

Съобщава се за яростни боеве в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа, откакто израелската войска се върна в региони, където по тяхна информация силите на " Хамас " се се прегрупирали. Палестинските въоръжени групи също споделиха, че се бият с войски в лагера.

Израелски протестиращи блокираха камиони с филантропична помощ, предопределени за Газа, като хвърляха храна по пътя в окупирания Западен бряг в символ на митинг срещупродължаващото задържане на израелски заложници в Газа.Камионите, идващи от Йордания, бяха нападнати на контролно-пропускателния пункт " Таркумия " западно от Хеврон.

Ръководителят на авторитетната ливанската военна формация " Хизбула " Саид Хасан Насрала през вчерашния ден съобщи, че жителите на Северен Израел няма да могат да се върнат по домовете си за началото на идната образователна година, в случай че офанзивата в Газа продължи. Солидарни с " Хамас ", ливанските терористи считат и отсега нататък да изстрелват ракети към Израел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР