Британският министър на отбраната Грант Шапс прогнозира, че следващият министър

...
Британският министър на отбраната Грант Шапс прогнозира, че следващият министър
Коментари Харесай

Грант Шапс: Новият министър на отбраната на Русия ще бъде поредната марионетка на Путин

Британският министър на защитата Грант Шапс предвижда, че идващият министър на защитата на Русия ще бъде " следващата марионетка " на съветския президент Владимир Путин, на фона на промяната на Сергей Шойгу, съобщи БНР.

След новината, че съветският президент реалокира дългогодишния си съдружник Шойгу на друга роля и назначава някогашния вицепремиер Андрей Белоусов на негово място, повече от две години след войната в Украйна, Грант Шапс разяснява, че " Шойгу е станал очевидец на над 355 000 жертви измежду личните си бойци и всеобщо страдалчество на цивилни по време на противозаконна акция в Украйна ".

" Русия се нуждае от министър на защитата, който да отстрани това пагубно завещание и да постави завършек на нашествието, само че всичко, което ще получи, е още една от марионетките на Путин ", посочи Шапс.

Британски анализатори разясняват също назначението на Андрей Балоусов на поста и преместването на Сергей Шойгу на мястото на Николай Патрушев като секретар на Съвета за сигурност. Бившият началник на съветския отдел на разузнаването Кристофър Стийл, съобщи, че Белоусов не е " никакъв състезател в системата или някаква опасност за Путин ". " За множеството от нас, които следим Русия, беше ясно от известно време, че Патрушев подрежда сина си Дмитрий, който е сегашен министър на земеделието, за правоприемник на Путин като президент ", сподели Стийл пред " Скай нюз ". Според него Путин избира да има доста по-верен човек отпред на Съвета за сигурност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР