Увеличават се кражбите на скъп алкохол от хранителните магазини в

...
Увеличават се кражбите на скъп алкохол от хранителните магазини в
Коментари Харесай

Бум на кражби на алкохол от хранителни магазини в Русе

Увеличават се кражбите на безценен алкохол от питателните магазини в Русе , заяви Българска национална телевизия.

Повечето от причинителите са хванати посредством камерите за видеонаблюдение. Те са най-вече младежи. А на входовете на някои от обираните магазини са разлепени и фотоси на крадците.

Служители в магазините споделят, че кражбите са съвсем всекидневие. Затова към този момент на всички места има видеокамери - и в хипермаркетите, и в кварталните магазини.

Обикновено кражбите ставали вечер, когато хората се прибират от работа и в магазините има повече хора.

Крадците посягали към разнообразни артикули - дали за лична консумация или с цел да ги продадат. При един от последните случаи жена се пробвала да открадне бутилка алкохол за 75 лв..

Повечето продавачи и шефове на магазини обаче споделят, че стигне ли се до полиция, процедурата е тромава, а постоянно по-късно няма и резултат. По закон, в случай че вредата е под минималната работна заплата, наказването може да бъде пробация или санкция до 300 лв..

По думите на шеф на магазин, към този момент има заведени каузи, само че няма резултат, а кражбите не престават. Затова са стигнали до решението да разлепят фотосите на крадците с предизвестие, както за тях самите, по този начин и за клиентите си с надпис " Вие не сте мечтани тук ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР