ГДНП разкри модерна наркооранжерия в столичния квартал Орландовци, съобщава БНТ.

...
ГДНП разкри модерна наркооранжерия в столичния квартал Орландовци, съобщава БНТ.
Коментари Харесай

ГДНП разкри наркооранжерия в столичния квартал Орландовци

ГДНП разкри съвременна наркооранжерия в столичния квартал " Орландовци " , оповестява Българска национална телевизия. На място са открити и чували със изсъхнало вещество, готово за разпространение.

Директорът на Главна дирекция " Национална полиция " Атанас Илков съобщи, че оборудването е високотехнологично и оборудвано с съвременни средства за развъждане на наркотични субстанции. Той посочи, че са открити 2700 растения  от рода на конопа в друг стадий на напредък. По думите му това е индикация, че оранжерията е функционирала отдавна.

Лабораторията е оборудвана със специфични филтри, които не разрешавали на живеещите в региона да усетят миризмата от растенията, добави Илков.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев уточни, че т епърва ще се открива дали опиатът е създаван за търговия на едро или за разпространение. Той уточни, че прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за развъждане на коноп и държане на наркотични субстанции за разпространяване.

При акцията на ГДНП са арестувани трима мъже на възраст сред 23 и 60 години, които са полагали грижи за растенията. Един от тях е престъпно проявен.

Процесуално-следствените дейности не престават. До 24 часа се чака прокуратурата да реши какви обвинявания да повдигне против арестуваните и дали да ги задържи до 72 часа.
 Разкриха оранжерия за марихуана в София
Разкриха оранжерия за марихуана в София

Задържан е 38-годишният собственик
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР