Осъдиха на четири години затвор гражданин на Федерална Република Германия,

...
Осъдиха на четири години затвор гражданин на Федерална Република Германия,
Коментари Харесай

Осъдиха на 4 години затвор германец, прекарвал нелегално мигранти у нас

Осъдиха на четири години затвор жител на Федерална Република Германия, прекарвал незаконно мигранти през българо-турската граница. Това оповестиха от прокуратурата.

Държавното обвиняване показва, че на 30.09.2023 година в ж.к. " Разсадник-Коньовица " в гр. София, обвиненият Д.Б. незаконно оказал помощ на 11 жители на Сирия да преминат в страната. Той ги взел от гориста околност наоколо до границата на България с Турция и ги превозил с лек автомобил София.

Обвиняемият забелязал полицейски чиновници и се опитал да избяга . Д.Б. подхванал рискови маневри и аварирал в паркиран лек автомобил. След това германецът бил задържан.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Прокуратурата показва, че в хода на следствието са събрани задоволително доказателства, че точно Д.Б. е създател на действието. Разследването е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Софийският областен съд призна Д.Б. за отговорен по повдигнатото му обвиняване и му наложи наказване " отнемане от независимост " за период от 4 години. То ще бъде изтърпяно при първичен непоколебим режим. Освен това подсъдимият би трябвало да заплати и санкция от 5000 лв. . Съдът му наложи и втора санкция в размер на 2500 лв., която съставлява равностойността на транспортното средство послужило за осъществяване на незаконното действие.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване.
 Осъдиха на 4 години затвор каналджия, опитал да прекара мигрганти през Дунав мост
Осъдиха на 4 години затвор каналджия, опитал да прекара мигрганти през Дунав мост

Той би трябвало да заплати и санкция от 20 000 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР