Утре Свиленградския районен съд ще гледа дела срещу група бракониери,

...
Утре Свиленградския районен съд ще гледа дела срещу група бракониери,
Коментари Харесай

Сват на депутата от ГЕРБ Жоро Пъската отива на съд за бракониерство |

Утре Свиленградския областен съд ще гледа каузи против група бракониери, арестувани по време на противозаконен лов. Единият от тях - Иван Русев е сват на локалния народен представител от ГЕРБ Георги Станков, по-известен като Жоро Пъската.

През 2018 година за Въпреки че е депутат към този момент 4 Народното събрание (44-о, 45-о, 46-о и настоящето 47-о НС) Станков е измежду най-незабележимите депутати. Парламентарните кореспонденти всеобщо не си спомнят да са го виждали да приказва от трибуната, както и да вземе отношение по която и да е тематика. В същото време на първите парламентарни избори през предходната година -  тези на 4 април,

Единият от арестуваните за бракониерския лов, Иван Русев е сват на Станков - синът му е женен за дъщерята на Пъската.

Случаят е от 11 декември 2021 година Тогава при инспекция чиновници на Изпълнителна организация по горите край село Дъбовец, община Любимец, е открита група от 7 бракониери. Те нямат постоянно позволение, което е нарушаване на член 84, алинея 1 от Закона за лова и опазването на дивеча. Талоните не са били попълнени, липсвала е дата и място на ловуване. Именно това са главните атрибути, които в случай че липсват, разрешителното е невалидно. Бракониерите са членове на ловна тайфа Дъбовец.

Сред бракониерите са и Иван Илиев, шеф на болничното заведение в Любимец, както и синът му Радко Илиев, чиновник в общинта и деятел на ГЕРБ. При инспекцията се оказва, че двамата са си разменили оръжията, което също е нарушаване на закона.

При инспекцията са участвали чиновници от отдел Специализирани тактически дейности от регионалната дирекция на полицията в Хасково, както е на Гранична полиция.

На бракониерите са формирани актове, а в следствие и наказателни постановления от Регионална дирекция по горите в Кърджали. Наложените санкции са по 50 лв. санкция, конфискация на ловните оръжия и тригодишна възбрана да ловуват. Нарушителите обаче ги апелират пред Свиленградския областен съд. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР