Близо седмица недоволството от новата организация на движението в центъра

...
Близо седмица недоволството от новата организация на движението в центъра
Коментари Харесай

Пореден протест блокира Патриарх Евтимий, в съда бе образувано дело за промените

Близо седмица недоволството от новата организация на придвижването в центъра на столицата не стихва. Според Европейския център за транспортни политики има редица нарушавания в плана. Ако то бъде извоювано, всичко ще би трябвало да бъде върнато в първичния му тип. 

Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики са нарушени Законът за придвижване по пътищата и Законът за устройство на територията. " Тези хора очевидно нямат задоволително подготвеност, очевидно не схващат по какъв метод се случва съгласуването на тези планове ", разяснява пътният специалист пред.



Освен това проектът бил изпълнен некачествено, а употребяваните материали не отговаряли на нормите.

Новата маркировка в частта от бул. " Витоша " - сред НДК и кръстовището с " Патриарха " беше сложена при започване на май, а водачите към този момент употребяват напряко паркиране в региона. Начертана е и нова пешеходна пътека на едно от най-компрометираните места, където всекидневно слизащите от трамвая хора, прекосяваха нелегално, с цел да влязат в парка на НДК. Велоалеята е свалена на платното и е оградена с колчета.



Предстои построяването на велоалея и по " Патриарха ", където към този момент са сложени пътни знаци. Реорганизацията планува още бус лента по бул. " Патриарх Евтимий ", както и ул. " Фритьоф Нансен " да стане двупосочен като компенсацията ще е с паркоместа на бул. " Витоша ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР