Два турнира на клей от категорията ATP 250 ще сложат

...
Два турнира на клей от категорията ATP 250 ще сложат
Коментари Харесай

Джокович стартира в Женева в опит да прекъсне лошата си серия преди Ролан Гарос

Два шампионата на клей от категорията ATP 250 ще сложат края на европейското турне на тази настилка преди третия шампионат от Големия шлем Ролан Гарос.

Новак Джокович ще запише дебютно присъединяване на надпреварата в Женева с награден фонд 651 хиляди $. Световният номер 1 в ранглистата, се причислява към компанията на Каспер Рууд и американците Тейлър Фриц и Бен Шелтън в Женева, където ще забележим и Анди Мъри.

Сърбинът, който е насочен към четвърта купа от Ролан Гарос, не демонстрира най-хубавата си игра на алена настилка този сезон. В Монте Карло не съумя да се класира за финала откакто бе надигран от Каспер Рууд, а в Рим записа едвам единствено една победа.

В Женева той ще започва против Анди Мъри или Яник Ханфман във втория кръг.

След звезден старт на сезона на клей, когато игра край в Монте Карло и завоюва купата в Барселона, васпер Рууд загуби във втория кръг в Рим, а преди този момент в различен шампионат от сериите Мастърс 1000 в Мадрид отпадна на осминафиналите. Седмият в света ще се опита да се върне към успехите в Женева, където ще се изправи против Ринки Хиджиката или квалификант в първия си мач. Рууд е подложен под номер 2.

Вече 12-ият в света Тейлър Фриц също ще опита да продължи нелошата си серия на клей. Американецът доближи до разногласието за купата в Мюнхен, а по-късно до полуфиналите в Мадрид и до четвъртфиналите в Рим. Миналата година Фриц игра полуфинал в Женева, само че загуби от Григор Димитров.

15-ият в международната класация Бен Шелтън завоюва първата си купа на клей в Хюстън през април и игра полуфинал на двойки в Рим с Бублик. Американецът обаче не съумя да премине третия кръг на сингъл на шампионатите в Рим и в Мадрид.

И двамата играчи избират твърдите кортове, само че ще съумеят ли да продължат положителните си изяви на по-бавната настилка, следва да забележим.

Анди Мъри скъса връзки на левия си гален в Маями, само че се завърна в игра на Чалънджър шампионата предходната седмица в Бордо, само че не съумя да премине осминафиналите. Сега, когато се завръща в ATP тура, 37-годишният Мъри ще срещне германеца Ханфман в първия кръг. Той ще се надява да повтори резултата от единствената им предходна среща предишния октомври, когато го победи със 7-5, 6-4 в Базел.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР