По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден
Коментари Харесай

Лесно! Мъж изтегли кредит от банка с фалшив документ

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е наказан мъж за потребление на неистинен документ.

На 25.07.2021 година обвиненият отишъл в банка в гр. София, където се показал за непознат жител с друго име и декларирал, че желае да изтегли 5000 лв. от сметката си. Обвиняемият бил с здравна маска на лицето. Той показал пред банков чиновник удостоверението за престояване на жители на Европейски Съюз с неистинското име. Обвиняемият се подписал на платежен документ, публикуван от банката на името, което показал и по този метод получил без правно съображение сумата от 5000 лв. в брой. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото мъжът е осъждан на „ отнемане от независимост “ дейно за друго закононарушение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.212, ал.4, вр. ал.1, вр.чл.29, ал.1, б. „ а “ от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци, направени са експертизи и са събрани задоволително доказателства, че той е създател на действието. Разследването е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Състав на Софийски областен съд призна мъжа за отговорен по повдигнатото му обвиняване и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, което следва да бъде изтърпяно дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР