Установено е, че касисът е плод, изключително полезен за здравето.

...
Установено е, че касисът е плод, изключително полезен за здравето.
Коментари Харесай

Възстановете имунитета със сок от този плод

Установено е, че касисът е плод, извънредно потребен за здравето. Той е богат на антиоксиданти и витамини, а също така има антибактериални свойства, които усъвършенстват имунитета и предотвратяват възпаленията. Плодът може да се откри под разнообразни форми като сок, чай, капсули или натурално масло, като носи доста изгоди за организма – едно от които, че бързо може да ви помогне да поддържате мощен имунитет и да се справите бързо с вирусните инфекции, написа struma.bg.

Богат на антиоксиданти

Наситеният цвят на касиса се дължи на високото наличие на антоцианини. В плода се намират 15 неповторими типа от тези съединения, които са по едно и също време пигмент и мощен антиоксидант. Тези потребни субстанции обезвреждат свободните радикали, предизвикващи възпаления и съществени хронични болести.

Екстрактът от касис спомага даже за блокирането на растежа и разпространяването на някои от най-често срещаните типове рак.

Касисът съдържа флавоноиди и полифеноли, чиито антиоксидантни свойства спомагат за предотвратяването на натрупвания върху артериалните стени. Това обезпечава по-добро кръвообращение, а Омега-3 киселините в плода оказват помощ за контролиране на равнищата на холестерола.

Подсилва имунитета

Една чаша плодове касис съдържа тройна доза от нужния ви за деня витамин С. Неговото деяние оказва помощ на тялото да се оправи с нездравословните микроорганизми и понижава времетраенето на настинки, както и вирусни и респираторни инфекции. Витамин С е антиоксидант, който защищава организма от оксидативен стрес.

Също по този начин чаша касис ви зарежда с 15% манган, 10% желязо и 10% калий от нужния дневен банкет. Сокът и маслото от касис са в по-концентрирана форма и оказват помощ на организма да си набави положително количество значими витамини и минерали.

Предпазва от патогени

Антибактериалните свойства на касиса спомагат освен за превъзмогване, само че и за попречване на вирусни болести. Японско проучване демонстрира, че екстрактът от плода попречва развиването на патогенни микроорганизми. Съдържащите се в него танин и антоцианин, оказват помощ и за предотвратяване от уринарни инфекции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР