Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане

...
Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане
Коментари Харесай

Радев: Бъдещето принадлежи на смелите

Успешно потомство и заслужен живот не се реализират с втълпяване на боязън и примирие. Силна и съвременна страна не се гради с емпатия, а със мощ и безстрашие. Затова дано почетем почтени българин, който търси истината и не се помирява с произвола. Това съобщи президентът Румен Радев в приветствие по случай Деня на храбростта и празник на Българската войска, което той насочи от Гербовата зала на „ Дондуков “ 2.

Днешният празник е празненство на единството на народ и войска. Когато тази заварка е мощна, мощна е и страната ни, сподели още президентът.

Днешният 6 май е по-различен, няма да има церемониал, само че нашите военнослужещи още веднъж са на своя пост и ще показват уменията си. Нека бъдат уверени, че признателността ни към тяхната рискова активност и висока задача е непреходна, дано не забравяме, че сме в дълг пред тези, които влизаха храбро в пердах за България и отдаваха живота си за свободата на народа, прикани Радев.

Решенията за националната сигурност не трябва да се оставят само в ръцете на политиците, означи още той като преди този момент обърна внимание, че " след десетилетия на съкращения и недостиг Българската войска пое по дълго чакания път на рационализация. " По този път обаче няма място за покупко-продажби и сметки за политическо оцеляване, акцентира президентът. Съвременно въоръжение е извънредно належащо, само че то би трябвало да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при обединен метод към типовете въоръжени сили, добави той. Модернизацията е безценен, комплициран и изчерпателен развой, само че в същината му стои постоянно и индивидът - неговата професионална подготовка, кадрово развиване и обществен статус. Съвременните отбранителни качества са немислими без бойците, сержантите и офицерите, напомни държавният глава. С единството на меч, дух и слово България устояваше на бурите и се възраждаше нееднократно през многовековната си история. И в най-тежки времена българският боец постоянно е бил последната и самоотвержена бариера в отбрана на Отечеството. Българската войска посвети генерации в родолюбие и безрезервност и се утвърди като знак на държавност и героизъм, сподели Радев.

Държавният глава се обърна и към народа с думите  " Вие сте призвани да извършите решителните крачки и да сбъднете идеала за съвременна и почтена България. Каквито и трудности да срещнете, бъдете дръзки и не се предавайте. Помнете, че във вените ви тече кръвта на почтени българи. Бъдещето принадлежи на смелите, а не на уплашените! ".

Нека всяко тестване ни прави по-силни, по-човечни и сплотени, прикани в края на словото си президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР