Националното събрание на Виетнам избра генерал То Лам за президент

...
Националното събрание на Виетнам избра генерал То Лам за президент
Коментари Харесай

Генерал от службите за сигурност е новият президент на Виетнам

Националното заседание на Виетнам избра военачалник То Лам за президент на страната с мандат до 2026 година, написа изданието Thanh Niên. Като съществени цели на мандата си То Лам дефинира „ проспериращ народ, мощна страна, народна власт, правдивост, цивилизация “.

Новият президент на Виетнам удостовери курса на страната към диверсификация на външните връзки и даде обещание да обърне особено внимание на тактиката за национална защита и сигурност.

То Лам е роден на 10 юли 1957 година в провинция Хунг Йен. Завършва Академията за национална сигурност и стартира кариерата си като редови офицер. По-късно заема разнообразни управителни длъжности в отдели и отдели на Министерството на публичната сигурност. От началото на 80-те години той става член на Комунистическата партия, влиза в Централния комитет на партията, Политбюро и става член на Народното събрание. През 2016 година заема поста министър, а три години по-късно получава генералско звание. Във Виетнам президентът, ръководителят на Народното събрание и премиера се избират от Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР