Уролози от УМБАЛ Бургас оперираха по спешност 5-месечно бебе, върнато

...
Уролози от УМБАЛ Бургас оперираха по спешност 5-месечно бебе, върнато
Коментари Харесай

Уролози от УМБАЛ Бургас оперираха по спешност бебе

Уролози от УМБАЛ Бургас оперираха по неотложност 5-месечно бебе, върнато от четири други лечебни заведения, оповестяват от лечебното заведение.

Кошмарът за фамилията стартира предишния вторник, когато майката вижда, че единият от тестисите на детето е издут и почервенял, а то не стопира да плаче. Родителите посещават няколко лечебни заведения, в които откриват какъв е казусът – торзио (завъртане) на тестиса. Това е незабавно положение, което в случай че не се оперира в точния момент, може да докара до загуба на органа. Всяка от лечебните заведения обаче отпраща фамилията с разнообразни пояснения. Включително и че нямат опция за упойка на толкоз малко бебе.

Минути откакто бебето е признато в УМБАЛ Бургас, то е оперирано от уролозите доктор Николай Миринчев и доктор Златка Чолакова. Анестезиолог е доктор Даниела Люцканова. Операцията протича бързо, без никакви затруднения. „ Лечението е единствено хирургично и би трябвало да се извърши до 6-8 часа от началото на признаците, тъй като поради нарушеното кръвоснабдяване рискът от недоразвитост е доста висок. Освен засегнатия орган, е належащо да бъде закрепен и другият тестис, с цел да се избегне и неговото завъртане заради присъщи анатомични особености “, изясняват експертите. И двата тестиса на дребното бебе са избавени и след 48-часов престой момченцето е изписано. Близките му са признателни на уролозите в УМБАЛ Бургас за бързата интервенция и професионализма.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР