Управляващата консервативна коалиция на премиера Шиндзо Абе печели голяма победа

...
Управляващата консервативна коалиция на премиера Шиндзо Абе печели голяма победа
Коментари Харесай

Премиерът Шинздо Абе спечели изборите в Япония

Управляващата консервативна коалиция на премиера Шиндзо Абе печели огромна победа на предварителните парламентарни избори в Япония, предадоха международните организации, базирайки се на предварителни резултати от допитвания на изхода на изборните секции.

Коалицията на 63-годишния Абе е на път да получи 311 от общо 465 места в долната камара на Народното събрание, съгласно прогнози на частната телевизия Ти Би Ес (TBS), и по този начин да реализира връх по дълготрайно ръководство на японски министър председател, означават организациите " Ройтерс " и " Франс прес ".

Абе разпусна долната камара преди по-малко от месец, предизвиквайки предварителни избори, преценявайки, че е назрял моментът за победа на неговата Либерално-демократическа партия (ЛДП), или най-малко че е по-добър, в сравнение с да се чака края на мандата му идната година, показва " Асошиейтед прес ".

Новосформираната Конституционна демократическа партия, ръководена от някогашния основен секретар на кабинета Юкио Едано, се чака да завоюва сред 44 и 67 места - повече, в сравнение с другата нововъзникнала групировка -Партията на вярата, на губернатора на Токио Юрико Койке, оповестяват японските малките екрани, представени от ДПА.

Шинздо Абе, който встъпи в служба през декември 2012 година, ще получи трети тригодишен мандат и както наподобява неговата тактика за поощряване на икономическия напредък, известна като Абеномикс, ще продължи със свръхгъвкавата парична политика.

В първото си изказване след изборите Абе се ангажира да прояви " неотстъпчивост по отношение на Северна Корея ". Провокациите на Пхенян бяха измежду главните тематики на предизборната акция. " Както дадох обещание по време на изборите, непосредствената ми задача е да работя твърдо по отношение на Северна Корея. За това е нужна мощна дипломация. Искам да засиля нашата дипломатическа мощност след доверието, което получихме ", съобщи Абе пред локална телевизия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР