Управляваното от Елеонора Митрофанова руско посолство в София съвсем се

...
Управляваното от Елеонора Митрофанова руско посолство в София съвсем се
Коментари Харесай

Митрофанова обяви лидера на ООН Гутериш, че разпространява фейк новини, само Русия казвала истината

Управляваното от Елеонора Митрофанова съветско посолство в София напълно се вживя в ролята на защитник и бранител на политиките на всеобщия палач Владимир Путин. Верни на съветската хибридна агитация от дипломатическата задача в българската столица лепнаха срамен щемпел като пропагандатор на фалшив вести и на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Повод за това стана нападението на болничното заведение в Мариупол от руснаците, при което починаха деца и дами.

На 9 март Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации разгласи: „ Днешното нахлуване на болничното заведение в Мариупол, където се намират родилно и детско отделения, е ужасяващо. Мирните жители заплащат най-високата цена за войната, която няма никакво отношение към тях… “

На страницата на Руското посолство обаче се появи послание към българите да ревизират постъпващата информация. Тя бе съпроводена със фотография на поста на Гутериш в инстаграм и

червен щемпел „ FAKE NEWS “

За да е цялостно заклеймяването на водача на Организация на обединените нации от посолството са цитирали изявление на Дмитрий Полянский, заместник-постоянен представител на Русия към Организация на обединените нации: „ Така се раждат фейк-новини. В изказването си още на 7 март предупреждавахме, че тази болница е превърната от радикалите във боен обект. Много се тревожим, че Организация на обединените нации популяризира тази информация без инспекция “.

Цитирано е и изявлението на непрекъснатия представител на Русия към Организация на обединените нации Василий Небензя на съвещанието на Съвета за сигурност на 7 март т.г.: „ Отбелязваме, че украинските радикали всеки ден все по-ясно демонстрират същинското си лице. Местните поданици оповестяват, че, като са изгонили целия личен състав на родилния дом №1 в Мариупол, ВСУ са оборудвали там огнева позиция. Те също са разрушили изцяло една от детските градини на града “.

Разликата в тази ситуация е, че думите на Гутериш бяха доказани от всички авторитетни международни организации и медии. Светът видя фрагменти с убитите деца и дами, с ранените родилки и разрушената болница. Освен съветските пропагандни медии никой различен не е удостоверил думите на цитираните от посолството съветски представители, които като държавни чиновници естествено, че ще пазят античовешките политики на Кремъл и Путин.
Елеонора Митрофанова по всякакъв начин се пробва да брани режима в Москва, само че за съвсем година наличие в България си завоюва славата на хибридчик, манипулатор и пропагандатор на подправени вести. В деня на Страшния съд и тя ще се подреди в Хага до военнопрестъпниците от Кремъл.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР