Кметът на Дупница Първан Дангов е с повдигнатообвинение за закана

...
Кметът на Дупница Първан Дангов е с повдигнатообвинение за закана
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Дупница - заплашил местния шеф на МВР

Кметът на Дупница Първан Дангов е с повдигнатообвинение за закана с закононарушение срещу личността, съобщи Дарик с позоваване на известие от Районната прокуратура в Кюстендил. Срещу Дангов еобразувано досъдебно произвеждане.

Според обвиняването на 15 март тази година той се заканил по телефона навременно изпълняващия длъжността шеф на районно управление (на МВР) на МВРв Дупница Йордан Зарев във връзка осъществяване на служебните му отговорности. Освен това той отправил " закана с закононарушение и срещу личността на негови ближни ", прибавят от прокуратурата.

" Щом искаш война, ще има война.Ще те съсипя – теб и твоите близки. " - декларирал дупнишкият кмет на полицейския шеф.

С разпореждане на прокурор в Районната прокуратура в Кюстендил Първан Дангов е притеглен в качеството на обвинен, като обвиняването за осъщественото закононарушение му е предявено в наличие на неговите бранители.

От прокуратурата споделиха, че на Дангов не е налагана мярка за неотклонение. Предстои наблюдаващият прокурор да реши дали би трябвало да се премине към привършване на следствието, съобщи Българска телеграфна агенция с позоваване на прокуратурата.

В момента в Районната прокуратура има няколко преписки против Дангов.

" Има и досъдебни производства, само че не сме събрали задоволително доказателства, с цел да повдигнем обвинявания ", споделиха още от прокуратурата. Оттам допълниха, чеедна от преписките е за съветското знаме, окачено пред общинатав града на 9 май. " Тя постъпи в петък, малко преди 17:00 часа. В момента се прави инспекция. Наблюдаващият прокурор ще реши дали да образува досъдебно произвеждане или да откаже това. " - показват от обвиняването.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР