Множество граждани отново се събраха на протест на столичния бул.

...
Множество граждани отново се събраха на протест на столичния бул.
Коментари Харесай

И тази вечер протестът в София настоя за оставката на Терзиев

Множество жители още веднъж се събраха на митинг на столичния бул. " Патриарх Евтимий ", с цел да изразят недоволството си от реорганизацията на придвижването в региона.

Протестиращите блокираха придвижването в центъра на София със викания " Оставка на кмета и на общинските съветници, които поддържат плана ".

Демонстрантите носеха и протестни плакати с послания: " Широки и чисти булеварди ", " Фритьоф Нансен еднопосочен ", " Синя зона 10 лв/час ", " Да се възвърне броя на паркоместата в центъра ", " Управлението на София не е учебно заведение за неподготвени ", " Да се възвърне броя на паркоместата в центъра ", " Не правете от булеварди квартални улици " и други

Гражданите желаеха също оставката на заместник-кмета по превоз Илиян Павлов.

Един от уредниците на митинга агитираше жителите да се реалокират пред постройката на Столична община на ул. „ Московска “. Друг прикани всеки понеделник да стачкуват на друга локация – на „ Попа “, на „ Петте кьошета “ и прочие

„ Обърнете внимание какво е направено тук, по „ Фритьоф Нансен “. Тук бяха паркоместа, които бяха от доста години и не е имало проблем въобще. Обърнете внимание какво става по „ Патриарха “ – четири велоалеи. Велоалеи има и на „ Фритьоф Нансен “, и по „ Патриарха “, и на „ Витоша “. " - сподели Людмил Михайлов, който живее на бул. „ Фритьоф Нансен “.

Според протестиращия са се създали неща, които ги няма на никое място. „ Ето в този момент към този момент стачкуват и чиновници на Министерство на вътрешните работи. Линейката ще има проблеми. В подобен случай какво вършим? Това не е премислено, въобще не е взето и мнението на хората. Тук е най-хубавото място на София, приказваме от позиция на това, че имаше опция да се паркира на всички места без да пречи на придвижването. “ - добави той.

Михайлов показа, че и има предложение да се махнат боклукчийските кофи.

„ Ние не можем да се приберем у дома. На най-хубавите и светли празници на България, те тъкмо тогава работиха, точно на Гергьовден. Не мога да си го обясня. “ - акцентира събеседникът.

И той като по-голямата част от жителите на митинга желае оставката на кмета, заместник-кмета по превоз и общинските съветници от ПП-ДБ-СС.

„ С техните дейности, нямаме различен избор. Още повече, имаме поддръжката на нашия кмет, ето в този момент се оказа и на „ Триадица “. Ние нищо не желаеме. Ние просто желаеме най-елементарното. Ние си плащаме „ Синя зона “ и сега се прибираш и не можеш да си паркираш колата. Смятам, че имаме цялостното съображение да протестираме. “ - сподели още Михайлов.

Независимият общински консултант в Столичния общински съвет (СОС) Красимир Гълъбов изясни, че настава безпорядък в придвижването на центъра на София: „ Аз персонално се убедих в това, пробвайки се да мина в пиков час. 50 минути е от „ Патриарха “, паметника, до „ Петте кьошета “. Това за мен не е решение. Установява се, че всичко това е нелегално, няма утвърдени документи, няма съгласувания със съответните институции и това ме накара да дойда тук. “

Според него кметът, който е определен от същите тези хора, които стачкуват, следва да се вслуша в техните думи.

„ Не мога да преценява дали велоалеята е задоволително огромна или дребна, дали би трябвало да се движат две колела едно до друго, или единствено едно, само че ще ви кажа, че това е една доста хубава концепция, която беше опропастена от метода, по който беше наложена. Тя беше наложена силово. Общинският съвет не беше осведомен с това нещо и кметът, очевидно с специалисти, които по някакъв метод са стигнали до това решение, го постановиха в центъра на София на софиянци. “ - разяснява още Гълъбов.

По думите му, доста хора биха се качили на колела и биха карали, в случай че има естествена конюнктура. „ Една такава лента за колела, която е от на никое място до на никое място, няма изцяло, сложно решение на въпроса, е обикновено да има и конфликтни точки. Нали се сещате кой ще оцелее при една такава конфликтна точка. “ - означи той.

Гълъбов съобщи, че не желае оставката на никого. „ Аз съм „ за “ сядане на масата, с цел да се откри решение сложно “, сподели още той и добави, че би трябвало да се измисли логаритъм, който да докара до по-малко излъчвания във въздуха. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР