Управителят в оставка на Пирин (Благоевград) Атанас Дафинов даде последната

...
Управителят в оставка на Пирин (Благоевград) Атанас Дафинов даде последната
Коментари Харесай

Атанас Дафинов: За мен е въпрос на чест да си подам оставката, пожелавам успех на новия управител от утре

Управителят в оставка на Пирин (Благоевград) Атанас Дафинов даде последната си конференция преди утрешното съвещание на Общинския съвет, на която ще бъде гласувано неговото отдръпване от клуба. Ръководителят заключи работата си в последните две години в клуба. 

" В момента, в който тимът стана общински, се хвърли доста труд и работа. Отборът нямаше нито един спонсор или рекламодател. Генералният спонсор, известна бетинг компания, удвои парите по контракта. Местният бизнес ни поддържа поради предходния към този момент кмет Илко Стоянов. Към 5-ти ноември заплатите на футболистите са изплатени. Да, като се изключи 4-5 индивида, само че нямаше по какъв начин. В Пирин работят общо към 80 индивида. Заплатите за октомври към този момент са грижа на новия кмет. За последния мач спонсор заплати парите за съдийските такси ", разяснява Дафинов.

 Бившият кмет на Благоевград отговори на сегашния в обвиняванията му за Пирин
Бившият кмет на Благоевград отговори на сегашния в обвиняванията му за Пирин

Ето какво написа Илко Стоянов

" За мен е въпрос на чест да си подам оставката. Това е персонално мое решение, желая да предан към индивида, който ме е назначил на този пост. Пожелавам триумф на новия шеф от на следващия ден. Преди време почитател на тима ми сподели, че в случай че спасим лиценза, ще ми повдигнат монумент, вместо това издигна транспарант за моята оставка ". 

" Моят приоритет беше школата на тима и по тази причина желая да направя къса ретроспекция на постигнатото. За неестествен терен  се приказва от доста години, само че ние заложихме на дейностите и го направихме факт. С него се вземат решение доста проблеми и при най-тежки зимни условия, към този момент ще може да се тренира. Важно нещо е и неговата локация, тъй като е единствено на 2 км от Благоевград. Това ще улеснява треньори, родители и деца.

В Пирин упражняват 13 групи, има малко терени, само че за всяка една група е проведен най-благоприятен подготвителен развой в лимитираните часове, които могат да се употребяват на наличните стадиони.

Друго - за всяка една подготовка в Рила и Падеш постоянно е обезпечаван превоз за децата. През уикендите макар многочислените мачове, постоянно сме се справяли с обезпечаването на превоз за всеки един тим за гостуващите мачове, както и за семействата в Падеш и Рила. За тази цел бяха нужни много средства за цялата логистика (гориво, подръжка на рейсове и заплати), които бяха обезпечени от общината.

Искам да обърна внимание, че за втора поредна година трите ни тима в подготвителни групи вземат участие и вършат възторг. 2013 и 2012 година са невиждано преди всичко в своите шампионати като се отличават със страхотни победи против всички софийски грандове. 2011 година също все още са в топ 4, измежду най-хубавите и бележат голямо израстване. За тях също всеки един мач им е обезпечен превоз. Най-голямото ни достижение е, че се преборихме децата ни да вземат участие измежду най-хубавите, с цел да могат да израстват, тъй като до този миг играеха единствено в регионални шампионати. Това е реализирано, с помощта на доста твърдоглав труд, положителни контакти, макар първичния отвод от страна на БФС.

Както добре знаете, Пирин У19 стана републикански първенец за първи път от доста години. Наши тимове печелят редица реномирани шампионати и записват победи над мощни противници. Освен Елитната група до 17 години от тази година имаме тим в елитната до 16 и всички шансове да се преборим за тим до 15 години през този сезон.

С доста наши юноши се подписаха професионални контракти, а налагането им в представителния тим е била от главните цели на клуба. В момента школата разполага с доста огромни гении, с които се работи старателно и сме уверени в тяхната сполучлива реализация ", сподели Дафинов.

Той още един път разяснява отговорностите на тима, за които се спекулира в медийното пространство. Според него 174 000 лв. са отговорностите към Национална агенция за приходите, една заплата на футболистите и дребни отговорности към разнообразни снабдители. И прикани новото общинско управление да работи бързо, защото следва мач с Ботев Пловдив. Разкри и също по този начин, че тимът е бил доста близо да има нов съсъсобственик, а общината да бъде единствено поръчител. Но това е бил вид единствено при кмет Илко Стоянов. Дафинов призна, че единствено един път е виждал новия кмет Методи Байкушев и го прикани да поддържа и оказва помощ на Пирин Благоевград.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР