Уорън Бъфет, един от най-богатите хора на планетата, дари приблизително

...
Уорън Бъфет, един от най-богатите хора на планетата, дари приблизително
Коментари Харесай

Инвеститорът Уорън Бъфет дари над $3 млрд. на фондации

Уорън Бъфет, един от най-богатите хора на планетата, подари почти 3.17 милиарда $ на Фондация " Бил и Мелинда Гейтс ", както и на 4 фамилни благотворителни организации. Дарението от понеделник е под формата на акции на неговата капиталова компания Berkshire Hathaway и е най-голямата сума, обвързвана с обещанието му от преди десетилетие, че ще подари съвсем цялото си богаство за благотворителни цели.

От 2006г. насам 86-годишният Бъфет е дарил 27.54 милиарда $, в това число към 21.9 милиарда за фондацията на семейство Гейтс.

Инвеститорът има към 17% от основаният в Омаха, щата Небраска, конгломерат, който управлява от 1965г. насам. Досега той е дарил над 40% от дяловете, които има в бизнеса.
От последното подаяние Фондация " Гейтс " получава към 2.42 милиарда доалара за идеите си да усъвършенства опазването на здравето, да понижи бедността и да помогне да образованието по света.

Останалите средства отиват за кръстената на първата му брачна половинка Фондация " Сюзън Томпсън Бъфет ", както и за фондациите на децата му Хауърд, Сюзън и Питър - " Хауърд Дж. Бъфет ", " Шерууд " и " НоВо "

След дарението от понеделник Уорън Бъфет остава четвъртият по благосъстояние в света съгласно оценката на сп. " Форбс ". Преди това списанието пресметна, че чистото му благосъстояние се равнява на 76.3 милиарда $. Преди него са Бил Гейтс ($89.4 млрд.), Джеф Безос ($84.8 млрд.) и Амансио Ортега ($81.8 млрд.).

Получателите на даренията нормално продават акциите, с цел да финансират активността си. Так ате извършват и волята на Уорън Бъфет парите му да бъдат влагани в идеите, а не да бъдат арестувани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР