Правителството на Шотландия ще обяви национална извънредна ситуация в областта

...
Правителството на Шотландия ще обяви национална извънредна ситуация в областта
Коментари Харесай

Шотландия ще обяви извънредно положение за жилищното настаняване


Правителството на Шотландия ще разгласи национална изключителна обстановка в региона на жилищата. Съобщението ще пристигна от министъра на обществената правдивост Шърли-Ан Съмървил по време на воден от лейбъристите спор в локалния парламент( Холируд), заяви

Очаква се Шърли-Ан Съмървил да упрекна строгите икономии на държавното управление на Обединеното кралство и Брекзит за решението. Но министрите на Обединеното кралство споделиха, че шотландското държавно управление получава към 25% повече финансиране на човек, в сравнение с други елементи на Обединеното кралство. SNP преди този момент гласоподава срещу предложение за оповестяване на изключително жилищно състояние през ноември. Оттогава, с края на съглашението за шерване на властта с шотландските " Зелени ", шотландското държавно управление загуби болшинството си в Холируд. Според BBC Scotland News, шотландските " Зелени " към момента не са решили по какъв начин да гласоподават. Като трансформират позицията си и признават, че има незабавна жилищна обстановка, министрите ще избегнат това, което можеше да бъде сложен миг в Народното събрание.

Миналата година градските препоръки на Аргил и Бют, Единбург и Глазгоу оповестиха незабавни жилищни проблеми. Съветът на област Файф направи същия ход през март, последвана от Западен Дънбартоншър nо-рано този месец. Обявяването на изключителна обстановка е сигнал към държавното управление, че актуалната обстановка не работи и би трябвало да има интервенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР