Унгария ще получи блокираните средства от бюджета на ЕС само

...
Унгария ще получи блокираните средства от бюджета на ЕС само
Коментари Харесай

Йоханес Хан: Унгария ще получи блокираните средства само, след като изпълни исканията на ЕК

Унгария ще получи блокираните средства от бюджета на Европейски Съюз единствено когато приключи всички промени, най-вече в региона на върховенството на закона. Това съобщи еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан в изявление за австрийския вестник Der Standard.

" Сега има 27 по този начин наречени стадия в промените за проекта за развиване на Унгария. 21 от тях са свързани със спазването на изискването за върховенството на закона. Парите ще тръгнат единствено когато всички наши условия са изпълнени “, безапелационен е той.

Според еврокомисаря става въпрос по-специално за основаването на орган за честност в Унгария. " Това към този момент е записано в закона, само че пълномощията към момента не са ясни на 100%. Имаме проблем с публичните поръчки в Унгария. 50% от договорите са единствено с един участник ", добави комисарят.

Хан съобщи, че Европейската комисия е разкрила сметка за Унгария във фонда за възобновяване, в противоположен случай " 70% от отпуснатите средства ще бъдат изгубени вечно ". " Досега сме решили този въпрос по подобен метод, че ние като Европейски Съюз сме отворили сметка за Унгария, само че не плащаме нищо за нея. Сега е в действие правилото " заплащане след обстоятелството ", изясни той.

Хан добави, че Европейската комисия желае " да откри правна яснота и правна надеждност, гарантиращи вярното потребление на европейските пари ". В същото време политикът означи, че няма " огромни илюзии, че държанието на настоящето държавно управление на Орбан ще се промени доста ". " Но Унгария има изключително сложни стопански условия и също е подвластна от тези пари “, добави еврокомисарят.

На 13 декември непрекъснатите представители на Европейския съюз се споразумяха за рекомендации към Съвета на Европейски Съюз по отношение на използването на " механизма за обвързване с условия “ във връзка с Унгария, който планува прекъсване на бюджетното финансиране за тази страна в размер на от 6,3 милиарда евро заради дефекти във върховенството на закона и обвързваните с това опасности за Бюджета на Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР