Украйна ще получи най-малко 100 танка Леопард 1“ от промишлените

...
Украйна ще получи най-малко 100 танка Леопард 1“ от промишлените
Коментари Харесай

Украйна получава най-малко 100 танка „Леопард 1“

Украйна ще получи минимум 100 танка „ Леопард 1 “ от промишлените ресурси през " идващите месеци ".

Това оповестиха министерствата на защитата на Германия, Нидерландия и Дания.

За танковете, прародители на по-модерния „ Леопард 2 “, който също е обещан на Киев, ще бъде обезпечена " нужната логистична поддръжка и образование " , се споделя в взаимно изказване на министерствата.

Новината пристигна в миг, когато немският министър на защитата Борис Писториус направи изненадващо посещаване в Киев , две седмици откакто Берлин се съгласи, че създадени в Германия " Леопарди " могат да бъдат изпратени в Украйна за противопоставяне на съветските сили.

Новообявените доставки пристигнаха като част от " новата самодейност Леопард " , контрактувана сред Германия, Нидерландия и Дания в поддръжка на Украйна.

Инициативата за танковете ще " добави към този момент положените старания за подкрепяне на Украйна с съществени бойни танкове Леопард 2 ", обявиха трите страни сътрудници, като прибавиха, че Белгия също е показала " първичен интерес " да се причисли.

Общо Германия е дала зелена светлина за изпращането на 178 танка „ Леопард 1 А5 “ на Украйна от промишлените ресурси, се споделя в изказване на министерствата на стопанската система и защитата.

Окончателният брой ще " зависи от нужните ремонтни действия ", обявиха министерствата.

Миналия месец Берлин към този момент се съгласи да изпрати на Украйна 14 единици „ Леопард 2 А6 “ от военните си ресурси и утвърди реекспорта на бойните танкове за Украйна от съдружниците.

Решението пристигна след седмици на напрегнати договаряния сред западните съдружници по отношение на доставката на танкове за Украйна.

Полша даде обещание 14 танка „ Леопард 2 A4 “, Канада ще изпрати 4, а Норвегия, Финландия, Испания и Португалия също показаха, че ще вземат участие , само че без да посочат съответен брой.

" Помощта от Германия пристигна относително бързо, в този момент чакаме съглашението за „ Леопард 2 A4 " от страните сътрудници, сподели Писториус в изявление за вестник Welt.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР