Сръбският президент Александър Вучич разговаря по телефона с германския канцлер

...
Сръбският президент Александър Вучич разговаря по телефона с германския канцлер
Коментари Харесай

Вучич: Информирах Шолц за почти непоносимата ситуация за сръбската общност в Косово и Метохия

Сръбският президент Александър Вучич беседва по телефона с немския канцлер Олаф Шолц и по този мотив го осведоми за непоносимата обстановка за сръбската общественост в Косово, както и за упоритото отбягване на Прищина да извърши поетите и подписани отговорности, изключително във връзка с образуването на Съюз на сръбските общини.

Вучич съобщи в Instagram, че е имал добър и открит продан на отзиви с немския канцлер по всички въпроси от съвместен интерес, за обстановката в Косово, както и за доста сполучливото икономическо съдействие и непрекъснатото повишаване на търговията сред двете страни.

„ Благодарих на Германия за нейния ангажимент за отлични стопански връзки със Сърбия и огромните вложения, които доста способстваха за бързия прогрес на Сърбия, и по-специално се позовах на големия капацитет за вложения, който се отвори като част от ЕКСПО 2027. Изразих убеждението си че немските компании ще намерят интерес към някои от най-големите планове, чиято реализация ще способства за мощния напредък на Сърбия и свързването на целия район в дълготраен проект “, написа Вучич в Instagram.
 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР