Украйна се готви за настъпление - за това се формират

...
Украйна се готви за настъпление - за това се формират
Коментари Харесай

“Това е нужно за победата над Русия”: Киев се реши на отчаяна стъпка

Украйна се готви за нахлуване - за това се образуват нови формирования под наблюдението на НАТО. Но процесът не върви толкоз бързо, колкото биха желали управляващите. За проблемите, пред които са изправени ВСУ - в материала.

" Наказателен закон "

В опит да приготви войските си, през януари Владимир Зеленски подписа углавен закон, който вкарва по-строги санкции за дезертьори и бойци, които отхвърлят да се подчинят, и ги лишава от правото на обжалване.

Става дума за документ №8271, който стяга отговорността на военнослужещите. Преди за несъблюдение на заповед се даваха от три до седем години затвор, в този момент - от пет до осем. Увеличени са и санкциите за административни нарушавания.

Но главното е, че оттук насетне отговорните не могат да разчитат на условна присъда или освобождение от наказване. Поне до момента в който е в действие военното състояние. Наскоро беше удължено с още 90 дни.

Върховната Рада гласоподава за това още през декември - документът чакаше подписа на президента съвсем месец и половина. В обществото стартира акция против новия закон - петицията за анулацията събра над 25 000 подписа за ден.

Държавният глава е задължен да прегледа жалбата на жителите. Но той отхвърли да наложи несъгласие, цитирайки причините на главнокомандващия Валери Залужни: дисциплината би трябвало да бъде засилена, с цел да се „ избегнат голословни загуби “.

Западът се плаши със загуби

Междувременно общата готовност продължава - тя също е удължена с три месеца.

Американските медии акцентират, че сегашната украинска войска се състои главно от вчерашни цивилни. Преди година във въоръжените сили на Украйна имаше 250 хиляди души, в този момент, съгласно разнообразни оценки, от 700 хиляди до милион. Приблизително 120 000 са частите на териториалната защита.

Преди СВО от 250 000 украински резервисти 100 000 са имали боен опит. Сега " неподушилите барут " са в пъти повече.

Затова “Политико ” счита признатия закон за лекуване на признаците, а не на заболяването.

" Понякога напускането на позиция е единственият метод да спасите персоналния състав от безсмислена гибел. Ако не ви доставят муниции или седите в окопите няколко дни без сън и отмора, вашата бойна стойност се понижава до нула, " изданието цитира един от украинските офицери, напуснали неотдавна Артьомовск.

Западните публицисти в последно време все по-често показват проблемите на ВСУ. Активно се разисква и мащабът на загубите.

“Ню Йорк Таймс ” в репортаж от региона на Сватово и Кременая оповестява за голям брой жертви на артилерийски огън, морги, цялостни с тела и препълнени лечебни заведения, където ранените не се лекуват в точния момент. В същото време обаче се твърди, че умират още повече съветски бойци.

Турското издание “Хурседа Хабер ”, базирайки се на израелското разузнаване, цитира следните данни: за 11 месеца ВСУ имат 157 000 убити, 234 000 ранени и 17 000 са пленени.

През ноември ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен приказва за 100 000 починали. Видеото с това изявление бързо беше изтрито.

Киев признава за 10-13 хиляди убити.

Опит и да се печел и време

Самите бойци приказват за проблеми. Например някогашният народен представител от Върховната Рада Игор Луценко от 72-ра бригада споделя, че военните в Артьомовск се оплакват от неналичието на муниции, артилерия и снаряди, неналичието на помощ от прилежащата 30-а бригада, която също е едва снабдена. Според тях това прави опълчването на съветските сили невероятно.

Непрестанната готовност изнервя популацията, макар формалната възбрана в обществените мрежи все по-често се разгласяват клипове с патрули от военните служби.

На един от клиповете в “Телеграм ” канала на украинското издание “Страна ”, снимано на улица “Степан Бандера ” в Днепропетровск, хора във военни униформи преследват мъж, който бяга от тях. След като го настигат, те му връчват призовка във военната работа за регистрация и регистриране.

А във видео, оповестено в канала “Одеса ИНФО ”, човек, до момента в който си приказва по телефона, е хванатна улицата и препълнен в микробус. Има доста такива клипове, даже и в проправителствени канали.

Мобилизираните запушват пролуките в защитата, а Генералният щаб се приготвя за офанзива. Екипажите на “Леопард ” към този момент се образоват в Полша. Във Англия водачи. В западната част на Украйна се образуват осем бригади - " настъпателна армия ".

„ За тази извънредно сложна задача имаме потребност от в действителност стимулирани бойци “, акцентира заместник-министърът на вътрешните работи Екатерина Павличенко. Има представители на Националната армия, полицията, граничната работа, които " имат задоволително гняв, с цел да унищожат врага ". Набират се и доброволци – води се дейна акция в медиите и обществените мрежи.

А новият закон ще принуди нестимулираните да се бият. И по този начин, на териториите на ЛНР, следени от Киев, съгласно локалната военно-гражданска администрация мъжете могат да получават филантропична помощ единствено персонално. За да създадат това, би трябвало да показват документи за военна регистрация, като това важи и за бежанците. И в сегашните условия те не могат да разчитат на отбраната на съда.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР