От 5 до 10 май председателят на КНР Си Дзинпин

...
От 5 до 10 май председателят на КНР Си Дзинпин
Коментари Харесай

Уан И определи обиколката на Си Дзинпин в Европа като успешна и резултатна

От 5 до 10 май ръководителят на КНР Си Дзинпин бе на обиколка в Европа, по време на която посети Франция, Сърбия и Унгария. След края ѝ министърът на външните работи Уан И направи обзор на резултатите пред публицисти.

Той съобщи, че визитите на Си Дзинпин са били в Европа, само че с световен взор, и задачата е ново начало на съдействието сред Китай и Европейски Съюз, повишение на взаимното доверие и разкриване на бъдещи благоприятни условия.

Общественото мнение и медиите в страната и чужбина обърнаха огромно внимание на обиколката на Си Дзинпин, а преобладаващото мнение е, че тя има стратегическо значение, чиито резултати надвишават двустранните връзки, демонстрирайки позитивната и инклузивна дипломация на Китай и неговия водач, сподели Уан И.

Франция е първата западна страна, която открива дипломатически връзки с КНР и има водеща роля в установяването на всеобхватно стратегическо партньорство с Китай, а първият западен държавен глава, посетил Пекин, е президентът Франсоа Митеран. Така че двустранните връзки постоянно са били предпочитани и за Китай, и за Франция, добави външният министър. 

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед11908 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед25775Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед36694Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед16513Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед15611Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77804Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76794„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76610В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР