Украйна получи първия транш от 2.7 милиарда долара по програмата

...
Украйна получи първия транш от 2.7 милиарда долара по програмата
Коментари Харесай

МВФ изпрати първия транш от помощта си за Украйна

Украйна получи първия транш от 2.7 милиарда $ по програмата за разширено финансиране на Международния валутен фонд (МВФ) в понеделник, заяви украинският министър на финансите Сергей Марченко, представен от Ройтерс.

" Благодарен на нашите сътрудници за поддръжката на Украйна по пътя към успеха ", написа Марченко в " Туитър ".

на 22 февруари.

Украйна става първата страна, която ще получи заем от МВФ, до момента в който е във война.

" Руската инвазия на Украйна продължава да има унищожителен резултат върху стопанската система: активността се сви с 30% през 2022 година, голям дял от главния капитал е погубен, покачиха се и равнищата на беднотия ", съобщи тогава ръководителят на задачата на МВФ, преговаряла с Украйна Гавин Грей.

По калкулации на МВФ Киев се нуждае ежемесечно от 3-4 милиарда $ спомагателна помощ от чужбина, с цел да може страната да прави нужните за действието й заплащания, в това число пенсии, заплати и издръжката на армията.
 МВФ: Украйна ще се нуждае от до 4 милиарда $ месечно външна помощ МВФ: Украйна ще се нуждае от до 4 милиарда $ месечно външна помощ

В края на 2022 година Европейски Съюз гласоподава да даде под формата на нисколихвени заеми на Украйна 18 милиарда евро помощ на Украйна, като прави транзакции от по 1.5 милиарда евро всеки месец. Първите три транша от сумата от общо 4.5 милиарда евро към този момент бяха направени.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР