Украйна е получила около 10 процента от оръжията, които иска

...
Украйна е получила около 10 процента от оръжията, които иска
Коментари Харесай

Украинското военно министерство: Получили сме само 10% от оръжията, които искаме от Запада

Украйна е получила " към 10 % от оръжията ", които желае от западните си сътрудници, с цел да води война с съветската войска на терен, заяви украинското министерство на защитата, представено от Франс прес.

" От оръжията, които са ни нужни, сме поучили към 10 % ", сподели със страдание заместник-министърката на защитата Анна Маляр пред украинската телевизия. " Колкото и старания да поставя Украйна, колкото и да е професионална армията ни, без помощта на западните ни сътрудници няма да можем да спечелим тази война ", означи тя. Трябва да се дефинират ясни периоди (за доставките), тъй като всеки ден закъснение е още един ден, в който е заплашен живота на украинските бойци, на нашия народ ", акцентира Маляр.

" Не можем да чакаме прекомерно дълго, защото ситуацията е доста мъчно ", съобщи тя, изключително в Донбас, на изток, където руснаците от няколко седмици лека-полека напредват, досега, в който на процедура ще управляват цялата Луганска област. Маляр прикани за прецизен график в близко бъдеще, а също западните сътрудници на Украйна да запазят готовността си да поддържат финансово и военно страната.

По-рано през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани Запада да изпрати " по-бързо повече оръжия и военна техника ", защото " руснаците имат 10, 100 пъти повече ". Според него украинската войска " няма задоволително оръжия с огромен обхват " и " бронирани коли. " Колко бързо ще си върнем окупираните територии в действителност зависи от помощта и оръжията ", изпращани от Запада. " Ако ни дадат повече оръжия, ще можем да напреднем ", съобщи Зеленски на видеоконференция с датски публицисти.

Източник " Факти "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР