Украинското посолство у нас разпространи остра позиция след изказването на

...
Украинското посолство у нас разпространи остра позиция след изказването на
Коментари Харесай

Украйна нападна Радев! Тежък отговор

Украинското посолство у нас популяризира остра позиция след изявлението на президента Румен Радев през вчерашния ден, в което той разгласи, че Украйна упорства да води тази война, само че сметката се заплаща от Европа.

Ето какво написаха от дипломатическото посланичество на Киев в събота във Facebook:
-->
" Най-много Украйна желае мира, а точно агресора упорства да води война!

Посолството на Украйна в Република България изрично декларира, че Украйна поставя всички вероятни старания за възобновяване на мира.

Украинският народ, започвайки от 2014 година, героично се отбранява и отстоява своята териториална целокупност и държавен суверенитет.

Русия като страна терорист продължава своята въоръжена експанзия против Украйна, засилвайки заканите и нуклеарния шантаж против демократична интернационална общественост.

Прехвърлянето на виновността върху Украйна, която бе вероломно нападната от северната си съседка, за водената война е одна от най-разпространените опорни тези на съветската агитация и хибридната война в Европа.

Само кремълският режим и неговите почитатели заобикалят да назовават войната на русия против Украйна с думата «война», маскирайки съветската експанзия и геноцида против украинския народ под формулировките «конфликт» и «специална операция».

Украйна е признателна на Република България за даване на помощи и непрекъснатата поддръжка в политическа, военно-техническа, финансова и филантропична сфери.

Посолството на Украйна откровено благодари на милионите българи, които са показали съпричасност и протегнали ръка за помощ в този исключително сложен за украинския народ миг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР