Украински служители твърдят, че са свалили над дузина дронове по

...
Украински служители твърдят, че са свалили над дузина дронове по
Коментари Харесай

Експлозии в центъра на Киев на фона на предупреждение за въздушно нападение

Украински чиновници настояват, че са свалили над дузина дронове по време на съветска офанзива против столицата Киев рано сутринта в сряда.

Експлозии раздрусаха централния регион Шевченковски, откакто средствата за противовъздушна защита смъкнаха създадените в Иран дронове Shahed.

От октомври насам Русия неведнъж нападна украинската енергийна инфраструктура с ракети и дронове.

А губернаторът на Киев Олексий Кулеба упрекна Русия, че „ продължава своя енергиен гнет против нашата страна “ с последната вълна от офанзиви с дронове.

Но мениджърът на националната енергийна мрежа Ukrenergo съобщи, че ударите от сряда не са развалили никакви енергийни уреди и приветства „ брилянтната работа на силите за противовъздушна защита “ в обява в своя акаунт в Telegram.

Президентът Володимир Зеленски сподели, че украинските сили са свалили 13 безпилотни самолета Shahed, което съгласно него се равнява на всички изстреляни от Русия в сряда.

Губернаторът Кулеба сподели, че откъс от дрон е блъснал административна работа в града и четири жилищни здания. Но представител на градските служби за незабавна помощ сподели на украинските медии, че няма известия за жертви при удара.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР