Учителят Петър Дънов дава житния режим на учениците си преди

...
Учителят Петър Дънов дава житния режим на учениците си преди
Коментари Харесай

Да се пречистим с житния режим на Петър Дънов, най-удачното време е края на февруари

Учителят Петър Дънов дава житния режим на учениците си преди 80 години, като тук е значимо да поясним, че това не е диета, а извънредно потребна скица с духовни послания, която освен кара тялото да отслабне, само че и лекува и работи добре душевен.
“Житното зърно е емблема на човешката душа. То съставлява велика история в развиването на природата. Ако вие можехте да разгърнете листата на житното зърно, да наблюдавате неговата история, щяхте да разберете изцяло историята на човешката душа. Както житното зърно пада в земята и умира, както то пониква, израства и дава семе, същото става и с човешката душа. ”
Петър Дънов

Важно изискване е режимът постоянно да бъде през февруари. За начало се счита един от трите дни след пълнолунието, като за 2019 година идеалният вид е да бъда 22.02. петък, а краят да е неделя – 03.03.2019 година Разбира се, в случай че го извършите по друго време, също ще помогне.
Защо тъкмо жито и какво символизира режимът Житото е най-пълноценната храна и точно с неговата поява е почнала еволюцията в човешкия жанр, изяснява Учителя. Освен това съдържа доста значими фибри, антиоксиданти и коензим Q10. Чрез житния режим може да се пречистим физически и духовно след зимния сезон и да приемем по-пълноценно силата на пролетта. Да се научим да бъдем по-усмихнати, да не позволяваме неприятни мисли, да се научим да се храним с обич и берекет.

Какво съставлява самият режим Всяка заран би трябвало да приготвите следната храна за целия ден: 100 грама жито, което съдържа всички детайли, нужни за поддържане на живота 3 ябълки, които са добре за сърцето 9 ореха, за оросяване на мозъка 3 лъжици мед, които са потребни за кръвта лимон.
Пригответе житото от вечерта, като го измиете добре, залеете го с вряла вода и го сложите в добре затворен термос. На сутринта изпивате житената вода с прибавен мед и малко лимон, като се стремите това да бъде 30-60 минути преди закуска. Водата не се пие, а се „ дъвче “, тъй като това е доста питателна течност. Житото е добре да бъде омекнало, само че не и преварено, като разпределяте дневната порция на 3 елементи, за 3-те съществени хранения.

Към всяко ястие добавяте по една ябълка и три ореха, като се стараете още веднъж да дъвчете доста. Добре е преди хранене да изпивате по 2 чаши вода с малко мед и лимон, като изключение са единствено сутрините, в които пиете от житената вода. Нека тя не бъде студена, а със стайна температура.
Обикновено на втория или третия ден може да изпитате „ лечебна рецесия “ – да се появи главоболие, възприятие на апетит, нервност и други Оплакванията би трябвало да преминат, като се изпият една–две чаши гореща преварена вода и се вземе малко мед и орехи. На десетия ден, финален ден, на обяд се прави „ ангелска чорба “. Тя се състои от литър и половина леко подсолена вода, три цели обелени картофа, няколко стръка нарязан магданоз, черен пипер, лук или праз.

Преди да стартирате Важно е преди да започнете режима да сте сигурни, че сте здрави. Ако имате нетърпимост към глутен, по-добре се откажете. Водата пък е добре да бъде преварена или трапезна, а не непосредствено от чешмата. По време на режима По време на житния режим са неразрешени всички останали храни, кафе, чай, алкохол, сокове и сол. За да има в действителност резултат за тялото ви, е належащо да спазите и 10-те дни, а след края на режима да се захраните вярно. придържайте се към по-леки храни най-малко седмица. Някои хора одобряват „ ангелската чорба “ 2-3 дни след края на режима и по-късно последователно вкарват и други храни. Ако сте изпълнили всичко, както е разказано, то резултатът ще е минус 4-6 кг. dama.bg
Инфо: dama.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР