Училища, които не допускат насилие или друг вид дискриминация и

...
Училища, които не допускат насилие или друг вид дискриминация и
Коментари Харесай

Училища без насилие и дискриминация ще получават сертификат

Училища, които не позволяват принуждение или различен тип дискриминация и са присъединили в образователните стратегии въпросите за равенството и възпитават в толерантност, ще получават специфичен документ от Комисията за отбрана от дискриминация. Това заяви пред Българска национална телевизия ръководителят на комисията Ана Джумалиева.

Не задоволителна наличната архитектурна среда и текстът на закона да бъде залепен някъде. Важно е въпросите за равенството и търпимостта да влязат в образователните стратегии - кое се приема за дискриминация и кое не, по какъв начин да се подходи в обстановка на принуждение или различен тип неравно отнасяне ", разясни тя.

Друга концепция е сходен документ да бъде основан и за работодателите, защото най-вече сигнали в комисията се подават точно за дискриминация на работното място. Документът ще подсигурява, че работодателят не просто не позволява дискриминация, само че и работи за това да не я позволява, разясни Джумалиева.

Фокусът на комисията в новия й мандат ще бъде словото на омразата. " То е като айсберг, от него се вижда напълно малко на повърхността - това са предразсъдъцитие и стандартите. Сериозен проблем, който рефлектира в цялото общество и ескалира в закононарушения от ненавист ", сподели ръководителят на комисията.

Ана Джумалиева
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР