В момента имам лоша оценка от САЩ и съм в

...
В момента имам лоша оценка от САЩ и съм в
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Няма да тежа на партията докато съм в списъка Магнитски

В момента имам неприятна оценка от Съединени американски щати и съм в листата " Магнитски " и би трябвало да си извървя пътя. До тогава няма да си разреша да тежа на партията, която е моята идея и на която съм помагал от самото начало - по този начин някогашният финансов министър Владислав Горанов разяснява в студиото на за какво не е включен в листите на партия ГЕРБ за идните избори.

Има процедури и механизми, тъй като въпреки всичко американското държавно управление е построено на правилото на демокрацията, в които мога да ги убедя в това, че те са подведени, разясни той. Убеден е, че човек от листата " Магнитски " не би трябвало да е лидер на листа за идните избори.

" Аз имам причини за пред американското държавно управление, когато извървя този път, може да ме питате всичко друго ", посочи Горанов.

Владислав Горанов удостовери, че Мария Габриел не е също в листите и това значи, че тя ще има някаква друга бъдеща роля:

" Това е решение на Габриел и Борисов, само че и да знаех, нямаше да ви кажа, само че това е сред тях. И е консенсусно решение и тя ще взе участие на доста места в акцията на ГЕРБ. В политиката всичко е допустимо, което не опонира на законите на физиката. "

Горанов не отхвърли разновидността Мария Габриел да стане министър председател след изборите. Но счита, че е рационално да забележим още веднъж и Бойко Борисов като министър председател, с цел да си върне самочувствието за интервала, в който е управлявал тази страна.

" Юмрукът би трябвало да бъде свален, обществото би трябвало да бъде успокоено, хората би трябвало да имат вяра, че ние сме едно от най-успешните общества на Балканите. И в случай че го гледаме по макроикономически индикатори, в идващите няколко години ние фактически можем да имаме лидиращата роля като най-успешното общество на Балканите и то точно поради това, че сме създали стратегическия си избор да сме част от най-модерния съюз на света - Европейския ", разясни той.

Владислав Горанов счита, че в този момент е времето да се отговори на упованията на хората за едно обикновено и устойчиво ръководство в един нерешителен свят.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР