Снимки: chernomorepfc.bgИсторическата победа на Черно море над Лудогорец е обект

...
Снимки: chernomorepfc.bgИсторическата победа на Черно море над Лудогорец е обект
Коментари Харесай

Тодор Марев: Шапки долу пред отбора и феновете на Черно море

Снимки: chernomorepfc.bg

Историческата победа на Черно море над Лудогорец е обект на разпалени мнения и е необятно обсъждана тематика във Варна и родния ни футбол.



„ Моряците “ вкараха четири безответни гола на несменяемия първенец у нас през последните 13 години, като реализираха по едно и също време най-голямата си победа против Лудогорец и му нанесоха най-голямата загуба, откогато играе 13 години в групата на майсторите.

Едни от именитите играчи на „ Тича “ и обичани футболисти от поколенията черноморци – Тодор Марев, също има мотив да ликува и да се гордее, че е младеж на този клуб.

Пред рекордьорът по изиграни мачове за „ моряците “ разкри какво усеща в този миг.

„ Какво да ви кажа, мъчно намирам думи, с цел да изразя моето удовлетворение от Черно море през последните 11 месеца. Аз персонално считам, че този Черно море е един страховит тим и поради това, което направи този сезон, за него постоянно ще се приказва “, съобщи за Марев.

„ Мисля, че победихме Лудогорец с групова игра, екипен дух и тактическа дисциплинираност, а Илиан по традиция имаше явен проект, който играчите следваха. Те бяха търпеливи и знаеха, че ще основат положения за гол, и той падна в точния миг. Вече след втория всичко на процедура завърши, само че е хубавото е, че нашите продължиха по същия метод и реализираха резултат за историята “, добави той.

„ Всички от Черно море ми харесаха и всчики заслужават висока оценка. Освен че надвиха с футболни умения, нашите се бореха, не стопираха да тичат и когато би трябвало пресираха, всички се раздадоха на максимума и демонстрираха също храброст и темперамент. Шапки долу и пред невероятната ни аудитория, която впечатли със стилна хореография и способства за футболния празник “, сподели още Марев.



Последният дефинира гостуването на директния конкурент за второто място ЦСКА в четвъртък като най-важния мач за сезона за Черно море и се надява, че подопечните на Илиан Илиев ще се показват на познатата висота и на Националния стадион „ Васил Левски “.

До този миг Черно море няма загуба от ЦСКА в това състезание, откакто приключи 1:1 в София, когато Влатко Дробаров изравни резултата в 77-ата минута, и завоюва с 1:0 на „ Тича “ след попадение на Живко Атанасов в 88-ата минута.

Според Марев ЦСКА е стабилен противник и грешката му против Крумовград не трябва да заблуждава. Бившият бранител счита, че „ алените “ разполагат със мощни непознати играчи в средата на терана и офанзива, изключително скандинавското им трио, само че въпреки това пък Черно море също има стойностни реализатори, които към този момент неведнъж са потвърдили, че могат да се оправят в дуели напрегнат.

Марев е уверен също, че съдийството ще е обективно, защото не позволява, че в подобен дуел с голям залог реферът ще посмее да се изложи и да лепне черно леке върху футбола.

„ Много тежко ще ни бъде, само че въпреки всичко Черно море закупи убеденост и самочувствие след сполучливите игри и резултати, и ще даде всичко от себе си за положителен резултат. Още малко им би трябвало на нашите, още едно изпитание, с цел да стигнат до среброто, което ще им приляга. Ние обаче не трябва да сме крайни и би трябвало да отдадем заслуженото на Черно море за постигнатото през сезона, без значение от крайния излаз на конфликта в столицата “, съобщи Марев.

Той призна още, че извънредно доста съжалява за травмата на Виктор Попов, който съгласно последните информации ще пропусне и последните две срещи на своите от плейофите.

Марев беше треньор на Виктор в детските и юношеските обединения на Черно море и е с голяма заслуга за построяването му като футболист.

Самият Попов също нееднократно е признавал, че Тодор Марев най-вече му е оказал помощ във футбола.

„ След срещата с Лудогорец се видях с родителите на Виктор и те са обезпокоени за положението му. Доколкото разбирам, му е дадена по-голяма отмора, с цел да отшуми изцяло казуса, и той се възвръща по специфична стратегия “, разкри Марев.

„ Виктор обаче е физически здрав и безрезервен, и за него футбола е всичко в този живот. Затова не се колебая, че ще преодолее този сложен за него миг и откакто възобнови пълноценни занимания другия месец, ще е подготвен за първия ни мач в шампионата Лига на конференциите, в който не се колебая, че ще играем, и за старта на новия шампионат “, приключи Тодор Марев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР