Въпреки разследване за организирана престъпна групаОще броят бюлетините от местния

...
Въпреки разследване за организирана престъпна групаОще броят бюлетините от местния
Коментари Харесай

Обвинен кмет на Омуртаг и родата му в листите

Въпреки следствие за проведена незаконна група
Още броят бюлетините от локалния избор

Ешреф и Джафер Ешрефови и майка им Хатче са претенденти на Иван Гешев, а баща им Хасан - на Васил Божков

Разследваният кмет на Омуртаг и негови роднини влязоха в кандидатските листи на Иван Гешев и Васил Божков в област Търговище за парламентарните избори, като двама от фамилията ще са участници и в евровота.

Начело на претендентите от Търговище на КП “Граждански блок ” на Гешев, за идното гласоподаване за народни представители, е кметът под домакински арест инж. Ешреф Ешрефов. Втори е брат му Джафер, който е арестуван под стража, само че е в болница. В същата листа на последната осма позиция е майка им Хатче. Между нея и синовете є място са намерили първи братовчед и чичо на Ешреф, обясниха поданици на Омуртаг.

Джафер Ешрефов е и в листата, водена от Иван Гешев, за евроизборите. Там е на 14 позиция от общо 15 претенденти.
Бащата - предприемачът Хасан Хасанов, пък е втори в листата от Търговище на Коалиция “Център ” на Васил Божков за парламентарния избор. Има място и в листата за евроизборите, където е на 13-о, последно място.

Таткото Хасан беше първият задържан от семейството и макар обжалванията, мярката му не беше изменена и той е в ареста от февруари тази година. Бизнесменът, двамата му сина Ешреф (кметът на Омуртаг - б. р.) и Джафер, както и единият зам.-кмет на Омуртаг са упрекнати от Софийска градска прокуратура, че от 2019 година са взели участие в проведена незаконна група, основана с користни цели и с присъединяване на длъжностни лица.

Към момента се знае, че следствието е за дърводобив. От септември м. година обаче в общината в Омуртаг, компаниите на семейството и всички, които са работили с тях, текат всевъзможни инспекции по линия на КПКОНПИ, ДАНС, прокуратура и т. н. Имало такава и от финансовата ревизия. Разпитани са десетки чиновници на кметството, евентуално още толкоз на компаниите.

Проблемите на семейството започнаха, откакто кметът Ешрефов, който беше от Движение за права и свободи, напусна предходната пролет придвижването, излезе против някогашните си съпартийци и победи на кметския избор. Резултатиете бяха обжалвани и се наложи преброяване на част от бюлетините, след което Ешрефов още веднъж постави клетва като кмет. Последва ново обжалване и преброяване на всички бюлетини. Сега се чака правосъдно решение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР