Убивайте възможно най-много“ и взимайте заложници“, пише в тях Над

...
Убивайте възможно най-много“ и взимайте заложници“, пише в тях Над
Коментари Харесай

Документи на “Хамас” показват планове за нападение на училища

„ Убивайте допустимо най-вече “ и „ взимайте заложници “, написа в тях
Над 20 тела на деца са открити вързани с железна тел и изгорени

Секретни документи, получени извънредно от NBC News, демонстрират, че палестинската организация “Хамас ” е основала подробни проекти за нахлуване на начални учебни заведения и юношески център в израелския кибуц Кфар Саад. Причината е била, с цел да „ убие допустимо най-вече хора “, да се вземат заложници и бързо да ги реалокират в Ивицата Газа.

Плановете за офанзива, които се характеризират като " строго секретни " са на арабски език. Те са написани като заповеди и са предопределени за две добре подготвени групи на “Хамас ”, които е трябвало да обхванат в села и да се насочат към места, където се събират цивилни, в това число деца. Израелските управляващи към момента дефинират броя на починалите в Кфар Саад.

Документите бяха открити върху телата на терористите от “Хамас ” от израелски екипи за първа помощ, а по-късно са предоставени на NBC News. Те включват подробни карти и демонстрират по какъв начин “Хамас ” е възнамерявал да убива или взема за заложници цивилни и възпитаници.

В една от страниците с надпис „ Строго секретно “ се обрисува проект за нахлуване против кибуца и се показва, че „ Бойна единица 1 “ е ориентирана да „ нападне новото учебно заведение Даат “, до момента в който „ Бойна единица 2 “ би трябвало да „ събира заложници “, „ търсете в младежкия център Бней Акива “ и „ търсете в остарялото учебно заведение Даат “.

Друга страница с надпис „ Строго секретна маневра “ разказва проект за група на “Хамас ”, която би трябвало да обезпечи източната част на Кфар Саад, до момента в който втората група управлява западната част. В документа написа: „ убивайте допустимо най-вече “ и „ взимайте заложници “, съобщи bTV. 

Подробният проект за нападението над Кфар Саад е част от набор от документи, които израелските чиновници проучват, съгласно източник в израелската войска и държавното управление. 

Видеозапис от камери за наблюдаване демонстрират по какъв начин бойци на “Хамас ”, влизат в кибуца на 7 октомври, а дейностите, които подхващат са сходни на тези, изложени в документите.

Израелските публични лица споделиха, че в документите се показва по какъв начин “Хамас ” систематично е събирал разследваща информация за всеки кибуц, граничещ с Газа, и е създавал съответни проекти за офанзива за всяко едно село, които включват съзнателно ориентиране към дами и деца.

„ Зъболекарският кабинет, супермаркетът, трапезарията. Нивото на специфика би предиздвикало всеки в разследващото поле да онемее “, сподели източник от израелските отбранителни сили.

Планът за координираните офанзиви опонира на скорошните изказвания на “Хамас ”, че не са убивали деца. Видео, оповестено от “Хамас ” в петък, демонстрира въоръжени терористи, които държат и хранят израелски деца, взети за заложници, в това число и бебета.

Документите на “Хамас ”, фрагментите от последствията от клането и изявленията с очевидци и лица, които първи са реагирали, описват покъртителни истории.

„ Видях убити бебета. Видях убити деца. Видях майки и деца убити дружно “, сподели Йоси Ландау от израелската организация за първа помощ ЗАКА.

Кибуцът Кфар Аза беше едно от най-тежко засегнатите места при невижданата терористична офанзива сутринта на 7 октомври. Картите на “Хамас ”, получени от NBC News, демонстрират сини кръгове към Кфар Саад и три други села, които също граничат с Газа: Кфар Аза, Нахал Оз и Алумим.

Две групи на “Хамас ” трябваше да се приближат до Кфар Саад от две разнообразни сборни точки, се вижда в документите. Освен това са разказани броят и типовете транспортни средства, които ще бъдат употребявани от всяка група.

Описано е и по какъв начин тъкмо транспортните средства би трябвало да се движат до целевите села. 

Източник на израелската войска споделя, че в никакъв случай не е виждал подобен тип обмисляне за всеобща терористична офанзива.

Над 20 тела на деца са открити вързани с железна тел и изгорени.

Израелски екипи за търсене на жертви от нападенията в кибуц Беери извадиха в сряда тялото на жена отдолу под руините. Те беше гола, а краката ѝ бяха вързани с железна тел.

Телата на повече от 20 деца са открити в кибуца, вързани едно за друго и изгорени.

В Нир Оз опашка от коли за спешна помощ и черни микробуси постепенно минават около кибуца. Мястото е притихнало в тишина, а общността е застинала в хаоса на офанзивата. Гледката е покъртителна, срутени покриви на къщи и опожарени домове. Силните детонации не престават да отекват в далечината. 

Кибуцър Нир Оз също е атакуван от въоръжени мъже на “Хамас ”. Оцелелите описват, че всеки четвърти човек е мъртъв или липсващ.

Британецът Дани Дарлингтън също е измежду изчезналите. Той е роден и израснал в Манчестър, а в злощастната събота е бил на посещаване на фамилията си в кибуца. Тялото на Дани е разпознато от комшия след нападението.

" М**а, огромен безпорядък е в кибуца ", написал Дани на брат ди Лиор Пери, който е бил в Тел Авив.

„ Това е последното, което чух от него. Сега се пробвам да оказа помощ на фамилията ни в Манчестър. Те не са на себе си “, сподели Лиор.

Бащата на Лиор, Хаим Пери, също изчезва от Нир Оз по време на офанзивата. Хаим е карал заболели деца от Газа до израелски лечебни заведения.

Семействата на израелските заложници към момента са в потрес от офанзивата. Те остават без отговор за случилото се.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР