3 милиарда евро годишно от приходите от замразените активи на

...
3 милиарда евро годишно от приходите от замразените активи на
Коментари Харесай

Украински министър: Трябват ни стотици милиарди евро, 3 милиарда от руските активи са почти нищо

3 милиарда евро годишно от приходите от замразените активи на Русия, които Европейски Съюз възнамерява да употребява за военните потребности на Киев, са „ съвсем нищо “, съобщи украинският министър на правораздаването Денис Малиуска в изявление за " ".

По-рано немският канцлер Олаф Шолц заяви, че в Европейския съюз е реализиран консенсус за потреблението на 90% от приходите от замразени съветски активи за военните потребности на Украйна. По думите му, става въпрос за няколко милиарда евро годишно.

„ Ако приказваме за потребностите на Украйна и потребностите по време на спора, военни и невоенни разноски, тогава три милиарда евро са съвсем нищо “, сподели Малиуска.

Според него Киев се нуждае от стотици милиарди, с цел да завоюва войната. Ръководителят на министерството на правораздаването на Украйна също назова решението на Европейски Съюз „ добра първа стъпка “, добавяйки, че Украйна желае да реализира цялостна конфискация на замразените съветски активи.

След началото на войната в Украйна Европейски Съюз и страните от Г-7 замразиха съветските валутни запаси на стойност към 300 милиарда евро. Около 200 милиарда евро са в Европейски Съюз, главно в сметките на белгийския депозитар Euroclear, една от най-големите системи за сетълмент и клиринг в света. Европейски Съюз разисква способи за потребление на замразени активи за финансиране на възобновяване на Украйна. Европейската централна банка предизвести, че това може да носи опасности за репутацията на европейската валута в дълготраен проект и прикани да „ погледнем оттатък този обособен спор “ и да потърсим други способи за финансиране на Киев.

Кремъл съобщи, че приемането на такива решения „ ще бъде още една стъпка в потъпкването на всички правила и правила на интернационалното право “. Руското външно министерство назова замразяването на съветските активи в Европа кражба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР