Twitter вече не съществува“ като компания, след като нейният собственик

...
Twitter вече не съществува“ като компания, след като нейният собственик
Коментари Харесай

Twitter вече не съществува

Twitter „ към този момент не съществува “ като компания, откакто нейният притежател Илон Мъск сля обществената медийна компания с друга своя организация, наречена X Corp.

Това демонстрира документ от 4 април, подаден в калифорнийски съд за дело, заведено против компанията и нейния някогашен основен изпълнителен шеф Джак Дорси предходната година от консервативния деятел Лора Лумър.

Не е ясно какво значи тази смяна за Twitter, която претърпява огромна промяна, откогато Илон Мъск я закупи за 44 милиарда $ предходната година. В предишното милиардерът е подсказвал, че покупката на Twitter ще бъде „ ускорител “ за основаването на X, която той назовава „ приложение за всичко “. Мъск туитна за хода си във вторник с един единствен знак – „ X ”.

X
— Elon Musk (@elonmusk)

Вторият по благосъстояние в света не крие желанието си да направи X нещо сходно на китайската WeChat – суперприложение, благосъстоятелност на Tencent Holdings, което се употребява за всичко, от заплащания до резервации на билети и връзка.

Но Мъск не дава ясни сигнали за това по какъв начин това би се вписало в неговата огромна бизнес империя, обхващаща от колоса за произвеждане на електрически автомобили Tesla до галактическата компания Space Exploration Technologies. Мъск също по този начин има домейна “X.com ” – името на компания за онлайн разплащания, която той сътвори и която в последна сметка се сплоти с PayPal.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР