Русия съобщи в събота, че нейните сили са превзели пет

...
Русия съобщи в събота, че нейните сили са превзели пет
Коментари Харесай

Русия се хвали с превзети села край Харков

Русия заяви в събота, че нейните сили са завладяли пет гранични села в региона на Харков в Украйна, където Русия стартира атака в петък, предава " Ройтерс ".

На брифинга си в събота Министерството на защитата сподели, че съветските сили са завладяли селата Плетеновка, Охирцево, Борисовка, Пълна и Стрилечна , всички от които са непосредствено на съветската граница.

На брифинга се споделя още, че съветските войски са завладяли село Керамик в региона на Донецк по-на юг, където Москва напредва постепенно, само че устойчиво, откакто завладя украинска цитадела Авдеевка през февруари.

Украински публични лица споделиха в петък, че Русия е почнала , който е концентриран към Харков, вторият по величина град в Украйна.

Русия продължи офанзивите си в региона на Харков в събота и се пробва да напредне още , сподели губернаторът на Харков Олег Синегубов.

Руските сили за първи път нападнаха област Харков през февруари 2022 година, само че от по-голямата част от провинцията от украинската контраатака през септември същата година.

Оттогава прилежащата на Русия Белгородска област е подложена на постоянни удари от украински дронове и артилерия.

Попитан през март дали може да се наложи съветските сили да завладяват Харковска област, съветският президент Владимир Путин сподели, че единственият метод да се обезпечи съветска територия от украински удари е, която да сложи територията на Москва отвън обсега на силите на Киев.

Русия управлява към 18% от Украйна - на изток и юг - и набира позиции след неуспеха на контранастъплението на Киев през 2023 година, с цел да направи каквито и да е съществени настъпления против добре окопаните съветски войски.

През последните 24 часа съвсем 2000 поданици са били евакуирани от регионите на Харковска област.
 Украйна изтегля 2000 поданици от региони в Харковска област
Украйна изтегля 2000 поданици от региони в Харковска област

Руските войски се пробват да пробият отбранителната линия в северната част на Харковска област
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР