Стотици участници от цялата страна събра в хасковския парк Кенана

...
Стотици участници от цялата страна събра в хасковския парк Кенана
Коментари Харесай

Откриха „Китна Тракия пее и танцува“ в Хасково

Стотици участници от цялата страна събра в хасковския парк Кенана 58-то издание на Националния събор на националното творчество „ Китна Тракия пее и танцува “. То бе намерено публично през днешния ден на сцената в хасковския парк Кенана, където конкурсната стратегия продължава през целия ден. Участват 32 певчески групи, 14 танцови, 8 ансамбъла, 40 самостоятелни реализатори и 3 състава, представящи национални традиции.

Националния събор „ Китна Тракия пее и танцува “ откри публично кметът на община Хасково Станислав Дечев, който пожела триумф на всички участници, като им благодари, че съхраняват достоверния български фолклор и го предават на поколенията.

За втора поредна година гостува танцовият клуб „ Балкан “ от Одрин с началник Мария Чъкърък, които идват със съдействието на Генералното консулство на Република България в Одрин и персонално на генералния консул там Борислав Димитров. След края на конкурсната стратегия от 18 часа през днешния ден следва концерт на Представителен танцов отбор „ Златна Тракия “-Хасково и Народен оркестър при Община Хасково.

Програмата продължава и на следващия ден, като от 16 ч. ще е в началото оповестеното за петъчната вечер и отсрочено поради дъжда в Хасково кулинарно-музикално шоу с Ана-Мария и Иван Звездев. Майстор-готвачът е избрал да подготви за гостите на „ Китна Тракия пее и танцува “ 300 порции тракийско пиле с булгур, а Ана Мария ще пее и танцува дружно с публиката.

От 18 часа в неделния ден също за първи път на сцената на „ Китна Тракия пее и танцува “ ще бъде показан концерт-спектакълът на Професионален фолклорен отбор „ Странджа “ от Бургас. Програмата му включва танцови постановки, хорови, солови и оркестрови творби от всички етнографски области на България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР