Започна най-голямото събитие в сектора, което ще се проведе с

...
Започна най-голямото събитие в сектора, което ще се проведе с
Коментари Харесай

Красив старт на първокласната фермерска среща дадоха самодейците на Разлог

Започна най-голямото събитие в бранша, което ще се организира с семейството на град Разлог, ще се трансформира в същински празник за българските фермери и животновъди, които отглеждат своите животни в регионите на трите емблематични за родината ни планини Рила, Пирин и Родопите, дават обещание уредниците от съдружие " Три планини 2024 ".

Изложението ще покаже достиженията в региона на отглеждането на животни и ще се организира на откритите зелени площи в местността „ Байова Борика “, край Разлог.

Акцентът на огромната среща е представянето на богатото биологично многообразие на породи селскостопански животни, отглеждани у нас.

Над 100 фермери ще покажат най-елитните си животни. Посетителите ще могат да видят над 70 коне посредством над 10 породи, над 30 крави и телета и над 50 овци и кози – както локални, по този начин и комерсиални. Алеите и мобилните кошари ще показват екзотични породи животни, импортирани от български фермери, с желание да ги развиват и популяризират у нас.

Изложението се провежда за първи път и цели да сплоти животновъдите сред трите планини и да покаже, че в горите на Пирин, Рила Родопите се пазят и отглеждат както автохтонни породи, по този начин и мощни и здрави селскостопански животни.

Събитието отваря порти на 12 май, неделя, в 10:00 часа, с празнична стратегия със специфичното присъединяване на типичните за региона чауши и ще се редува с атракциони за публиката, занимателни и просветителни събития за всички възрасти - от най-малките гости с построен детски ъгъл до щандовете за изремване на животни на място. Томбола ще зарадва един късметлия с младо жребче.

В рамките на събитието ще бъдат раздадени 5 тона фураж на всички изложители и специфични награди за най-хубавите екземпляри, определени посредством специфичен избор на феновете.

Организаторите са планували задоволително паркоместа за посетителите, а входът е от символичните 2,00 лева

На същото място, през днешния ден, от 11:00 часа, се организира и шампионат по надтегляне с най-силните коне на България от порода Тежковоз. Освен познатите единични впрягове, за първи път Разлог, домакините от съдружие „ Три планини “ ще показват и категория с двоен впряг. Товарите ще бъдат дървени трупи, а за публиката още веднъж е готова лотария – лек автомобил.

Състезанието стартира в 9:00 с премерване на конете по познатия правилник за този жанр любителски съревнования: 30 метра дължина на трасето и 3:00 минути контролно време, двама водачи на трасе и водене единствено на мотиви зад конете със съблюдаване на хуманно отношение към животните.

И в двата дни е обезпечено ветеринарно наличие от локални и ветеринарни доктори от Националната асоциация по коневъдство.

Снимки: Народно Читалище - Разлог " 15 септември 1903-1909 година "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР