Турция обвини Вашингтон, че е отприщил икономическа война и не

...
Турция обвини Вашингтон, че е отприщил икономическа война и не
Коментари Харесай

САЩ ни обявиха икономическа война, гневна Турция

Турция упрекна Вашингтон, че е отприщил " икономическа война " и не зачита правосъдната система на турската страна във връзка със задържането на американския свещеник Андрю Брънсън, който е упрекнат в тероризъм, осведоми " Ройтерс ".

Говорителят на турския президент Реджеп Ердоган съобщи, че мненията на съветника по национална сигурност на президента на Съединени американски щати са ориентирани към стопанската система на Турция и не отразяват фундаменталните правила и полезности на НАТО.
" Изявлението му е доказателство, че администрацията на Тръмп нападна съдружник на НАТО като част от икономическа война ", разгласи Ибрахим Калин в известие до " Ройтерс ", което е в отговор на коментар на Джон Болтън.

Според Калин Вашингтон има намерение да употребява търговията, митата и глобите за започване на " световна комерсиална война ", акцентирайки сходни разногласия с Мексико, Канада, Европа и Китай.

" Турция няма желание да стартира икономическа война с нито една страна. Но не може да се чака да остане безучастна на фона на офанзивите против икономическата и правосъдната система ", добави той.

Калин написа още, че Турция ще работи с останалата част от света против рестриктивните и наказателни ограничения.

Болтън разяснява в изявление за " Ройтерс " по време на аудиенция в Израел, че е песимистичен, че катарските вложения от 15 милиарда $ ще оказват помощ на стопанската система на Турция. Той прикани за неотложно освобождение на пастора.

В сряда турската лира остана постоянна по отношение на $ след мненията на Болтън, че Анкара е направила " огромна неточност " със задържането на Брънсън.

Но лирата изгуби 37% от цената си тази година на фона на безпокойствие, че Ердоган оказва въздействие върху валутната политика и подклажда разногласието с Вашингтон.

Калин прикани Съединени американски щати да почитат правосъдната система на Турция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР