Турция налага строги регулации за отдаването под наем на апартаменти

...
Турция налага строги регулации за отдаването под наем на апартаменти
Коментари Харесай

Турция налага невиждани до момента регулации на Airbnb

Турция постанова строги регулации за отдаването чартърен на жилища в онлайн платформата Airbnb. Местните управляващи подхващат този ход в отбрана на ползите на хотелиерите, които се оплакват, че туристите ги изоставят поради по-евтини други възможности, написа Balkan Insight.

Управляващата Партия на справедливостта и развиването на президента Реджеп Тайип Ердоган внесе нов законопроект в турския парламент на 10 октомври, с цел да контролира и управлява скока на наемите в Airbnb.
 Квартирите в Airbnb изчезват в Ню Йорк
Квартирите в Airbnb изчезват в един от най-посещаваните градове в света

Кой ще завоюва от това?

Според законопроекта притежателите на жилища ще би трябвало да получат разрешителни от Министерството на културата и туризма, в случай че желаят да отдават дома си чартърен посредством Airbnb.
 Снимка 534112
Източник:

Освен това ще би трябвало да платят налог и нова такса, в случай че желаят да употребяват международната платформа. И тове не е всичко. Собствениците ще би трябвало да дават информация за своите клиенти на силите за сигурност, по този начин както вършат към този момент и хотелите.

" Ние оформяме законодателството в Турция по същия метод, както е в света ", съобщи през лятото пред публицисти турският министър на туризма и културата Нури Ерсой.

Когато притежател желае да даде чартърен собствен парцел през Airbnb, той ще би трябвало да сложи табела на вратата и ще се нуждае от разрешението на всеки различен гражданин на постройката.

Цените на наемите в страната скочиха поради високата инфлация, която доближи 85,51 % през октомври, съгласно статистическата организация TurkStat.

Много притежатели на парцели избират да отдават жилищата си за кратковременен наем посредством Airbnb и други платформи, с цел да се предпазят от инфлацията.

Туристите от своя страна от ден на ден употребяват по-евтини и нерегистрирани Airbnb жилища, заради възходящите цени в хотелите. Собствениците на хотели оказват напън върху държавното управление да одобри законодателство против по-евтините наеми в Airbnb и явно им се получава.

" Цените ни се покачиха заради разноските, което се отрази отрицателно на заетостта на хотелите. Нашите хотели в Бодрум са с 20 % по-малко заети от предходната година, тъй като туристите се насочиха към по-евтини решения.

Когато цените ни се подвигнаха, туристите се отдалечиха от нас. Тези, които желаят да дойдат в Турция, търсят Airbnb и други други възможности ", разяснява пред всекидневника Dunya Мурат Томрук, който е основен изпълнителен шеф на Divan Group, която има няколко хотела в цялата страна.

Неговият глас, както и гласовете на сътрудниците му, явно са чути от управляващите. Отделен е въпросът, че туристите са тези, които са ощетени.

" Вие сте хлебарките на стартъпите, можете да преживеете всичко "

Платформата за споделено настаняване измина много сложен път
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР